Hava Durumu

Benzin ve motorine zam geldi ancak...

Benzin ve motorine zam yapıldı. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere Benzinde 22, motorinde ise 18 kuruş litre başına zam geldi. Yapılan zamlar EŞEL Mobil Sistemi kapsamında pompaya yansımayacaktır.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Benzin ve motorine zam geldi ancak...

Benzin ve motorine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamaya göre benzine 22, motorine ise 18 kuruş litre başına zam geldi.

Zamların Eşel Mobil Sistemi kapsamında pompa fiyatlarına yansımayacağı da bildirildi.

EPGİS'ten yapılan açıklama şu şekilde:

Eşel mobil sistemi nedir?

Akaryakıt fiyatlarında uygulanan "eşel mobil sistemi"yle, petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış neticesinde yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

Mayıs 2018'den itibaren artan akaryakıt fiyatları bu sistemle bir çok defa pompaya yansıtılmazken, geçen yıl Kasım ayında fiyatlarda vergiden karşılanan miktarın altına inilmesiyle sistem devreden çıkarılmış ve indirimler de pompaya yansımıştı. Benzin fiyatının tekrar yükselişe geçmesiyle "eşel mobil sistemi"ne geri dönülmüş oldu.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.