Hava Durumu

Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Bursa ve Eskişehir tanıtıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de 8-12 Mart tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda, Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından hayata geçirilen Bursa standında kentin tarihi kimliği, doğal güzellikleri ve turizm değerleri ziyaretçilere anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Bursa ve Eskişehir tanıtıldı

Berlin'de 8-12 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı, 5 gün boyunca 5 kıta ve 184 ülkeden 10 bin dolayında katılımcıyı, 160 000 m2'lik fuar alanında, 28 bin ziyaretçiyle buluşturdu. Bu yıl 51'incisi düzenlenen ve uluslararası turizm-seyahat endüstrisinin en prestijli organizasyonlarından biri olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda kurulan Bursa standı büyük ilgi gördü. UNESCO şehri Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin, termal kaynaklarının İznik Çinisi ile birlikte tanıtıldığı özel olarak tasarlanan stant ziyaretçilerden tam not aldı.

Fuarın ilk günü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye pavyonunu açılışının ardından ayrıca Bursa standını ziyaret etti. Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği üyelerinin fuar standında çalışmalar yürüttüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, Karacabey, Nilüfer, İznik Belediyeleri'nin katılım sağladığı fuarda Bursa'nın turizm potansiyeli ile tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı yapıldı. Ayrıca fuar süresince ziyaretçilere tanıtıma yönelik İngilizce ve Almanca broşür, kitapçık gibi tanıtım materyalleri ve promosyon malzemeleri dağıtıldı.

ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına Eskişehir'den katılan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Eskişehir'in başta kültür ve termal turizmi olmak üzere, doğa turizmi, mağara turizmi, hava sporları turizmi, inanç turizmi ve kongre turizmi alanlarında sahip olduğu potansiyeli turizmcilere tanıttı. Eskişehir standında özellikle lületaşı ve cam sanatları ustalarının ürünleri ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.