Hava Durumu

BESAŞ'a Helal Gıda Sertifikası

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (BESAŞ), ''Helal Gıda Sertifikası'' aldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BESAŞ'a Helal Gıda Sertifikası
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, yazılı açıklamasında, nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de halkın özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarda kalite ve hijyenin yanında inanç kriterlerine de önem verdiğini belirtti.

Helal gıda standartlarına göre İslamiyet'e ve insani gereklere uygun her ürün için bir sertifika türünün belirlendiğini, bu hususta üretici ve tüketicinin ortak bir zeminde buluşmasının hedeflendiğini ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:

''Bu doğrultuda, Helal Gıda Sertifikası alımı için şirket olarak TSE'ye müracaatta bulunduk. TSE tarafından, 6 ay boyunca işletmemizde gerekli incelemeler yapıldı. Ürünün ham maddeden başlayarak mamul madde aşamasına kadar bütün proseslerinin, ürün bileşiminde bulunan bütün maddelerin ve katkı maddelerinin gerek menşei, gerek temin biçimi ve yolları, gerekse temin kaynağı bakımından İslamiyet'e ve insani kriterlere uygun olduğu, iyi üretim uygulamaları (GMP), iyi hijyen uygulamaları (GHP) ve HACCP şartlarının sağlandığı tespit edildi. Kullanılan tüm ham madde ve yardımcı malzemeler ile ilgili analiz sonuçlarının olumlu çıkması doğrultusunda, komisyon kararı ile Helal Gıda Sertifikası alımı gerçekleşti.''

Bektaş, sağladığı kalite belgeleriyle Bursa'nın gittikçe büyüyen marka değeri haline geldiklerine işaret ederek, müşterilerden gelen övgü dolu sözlerin sorumluluklarını daha da artırdığını kaydetti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.