Hava Durumu

BESAŞ'a rakip SESAŞ! Suriyeliler Bursa'da ekmek fabrikası kurdu

Savaştan kaçarak Türkiye kaçan Suriyeliler, Bursa'da ekmek fabrikası kurdu. Kentteki 130 bin Suriyeli için kurulan fabrikada günde 60 bin ekmek üretiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BESAŞ'a rakip SESAŞ! Suriyeliler Bursa'da ekmek fabrikası kurdu

Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı Namık Göz, bugünkü yazısında Bursa'da yaşayan Suriyeliler'in kurduğu ekmek fabrikasıyla ilgili detayları köşesine taşıdı...

İşte Göz'ün o yazısı;

Ülkelerindeki savaştan kaçarak gelen Suriyeli sığınmacıların, bir yönüyle 'göçmen kenti' Bursa'ya kolayca uyum sağladıklarını görüyoruz. Bursa Valisi İzzettin Küçük, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basınla sohbet toplantısında, kentteki Suriyeli sayısının 130 bine ulaştığını açıklamıştı.
Yoğun olarak yerleştikleri semtlerdeki demografik yapı da değişmeye başlayan Suriyelilerin açtıkları işyerleri nedeniyle Çarşamba'daki Darmstadt Caddesi'ni 'Küçük Halep' olarak adlandıranlar bile var. Birçok işyeri de ucuz ve nitelikli iş gücü ihtiyacını Suriyelilerden karşılıyor. Bunun yanı sıra 'Şehir Efsaneleri'ne dönen başarı öyküleri de var. Örneğin, bir müteahhidin yanında işe başlayan mühendisin şirkete ortak olmasından tutun da, otomotiv sektörüne inovasyon katanlara kadar.

Bunlar bir yana Suriyeliler, kendi yeme içme alışkanlıklarını da kentin birçok yerinde açtıkları işyerleriyle Bursa'ya taşımaya başladılar. Birçok kişinin Suriye tatlılarıyla ilgili övgüleri sizin de kulaklarınıza geliyordur.

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.