Hava Durumu

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti

UEFA Avrupa Ligi üçüncü tur rövanş maçında Belçika'nın Club Brugge takımına 3-1 mağlup olan Beşiktaş, kupaya veda etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beşiktaş Avrupa'ya veda etti
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçta 2-1 yenildiği Belçika'nın Club Brugge takımına Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-1 kaybederek, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

DOĞUM GÜNÜNDE GELEN AVRUPA VEDASI

Bugün Beşiktaş'ın 112. kuruluş yıl dönümüydü. Böylesine anlamlı ve böylesine önemli bir günde kimse Beşiktaş'ın doğum gününü zehir etmek istemiyordu. Taraftarların maç öncesi saat 19:03'te meşaleler ve havai fişeklerle yaptıkları doğum günü kutlaması, stadı adeta kırmızı bir tabloya çevirmişti. Ama futbolun gerçeği, isteklerin sahaya doğru bir şekilde yansıtılmasından geçiyordu. Beşiktaşlı futbolcular 90 dakika içinde bu isteklerini sahada uygulamakta yetersiz kalınca Temmuz ayında başlayan Avrupa yürüyüşü, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sona erdi.

BEŞİKTAŞ'IN İŞİ İLK YARIDA BİTİRME İSTEĞİ PANİK FUTBOLA NEDEN OLDU

Futbolcular maçtan önce kendilerine sürekli sakin ve sabırlı oynamaları yönünde telkinlerde bulunan Bilic'in söylediklerinin tersine hemen gol atıp stattaki coşkuya ortak olma isteğiyle 10 kişi rakip sahaya yığıldı. Bu erken gol atma ve baskı kurma isteği az daha pahalıya patlıyordu ki Pedro Franco'nun hatasında De Sutter'in ayağına yatan Tolga daha ilk dakikalarda yaşanacak büyük bir şoku engelliyordu.

Sonrasında Gökhan Töre'nin ilk maçtaki golünü andıran şutunu da bu kez Brugge kalecisi Ryan köşeden çıkartmayı başardı. İlk maçta olduğu gibi Veli Kavlak'ın orta sahada yalnız oynamasından faydalanmak isteyen Brugge, kaptığı bütün topları orta sahanın ortasına atarak Vorner, Rafelov ve De Sutter ile kontrataklar yakalamaya çalıştı. Beşiktaş'ın uygulamaya çalıştığı baskı oyunu 10. dakikadan sonra giderek panik oyununa dönüşünce, sahadaki futbol organize ve akılcı ataklardan uzak ama Brugge'nin her an sürpriz gol atabileceği bir oyuna döndü.

Dakika 24'te yine De Sutter'in vurduğu kafa Beşiktaşlıların yüreğini bir kez daha ağızlarına getirirken, Demba Ba'nın iki kez kaleyi yoklaması skor adına bir sonuç doğurmaktan uzak cılız vuruşlardı.

MOTTA İLE SEVİNEN BEŞİKTAŞ, DE SUTTER VE MBMBO'NUN (2) GOLLERİ İLE TURU KAYBETTİ

İlk yarıdaki panik futbola bakıldığında ikinci yarı başladığında Beşiktaş'ın gol atması için belki de maçta olmayan ekstra bir şeyin olması gerekiyordu ve daha 3 dakika geçmemişti ki, Motta o olması gereken ekstra şeyi gerçekleştirdi. Brezilyalı sol bek sol çaprazdan şut çekmeye hazırlanırken golün olacağını hisseden 70 bin taraftar, top daha havadayken gol diye bağırmaya başlamıştı bile. Taraftarlar turun geldiğine inanmak istiyordu ama arka arkaya gelen iki Brugge pozisyonu ile yine ortaya çıkan Beşiktaş'ın skoru koruyamama hastalığı üçüncüde pratiğe döküldü. İlk yarıda Brugge adına bütün pozisyonlara giren tek isim olan De Sutter orta sahadan kafa ile gönderilen pasta kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı ve umutları söndüren beraberlik golünü attı.

Beraberlik golünden sonra adeta nutku tutulan oyunculara 70 bin taraftar da eşlik edince Atatürk Olimpiyat Stadı Beşiktaş için bir mezarlığa dönüşmeye başlamıştı. Bu sessizliği pekiştiren goller sonradan oyuna giren Mbombo tarafından 80 ve 89.dakikada geldi ve skor 3-1 oldu. Beşiktaş'ın Temmuz ayında başlayan Avrupa yürüyüşü de böylelikle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.