Hava Durumu

Beşiktaş çıkmadı!

Türkiye Kupası'nda yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için TFF kaldığı yerden devam kararı almıştı. Bu kararı protesto eden Siyah Beyazlılar, Kadıköy'de oynanması gereken maça çıkmadı ve kupadan elendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beşiktaş çıkmadı!

Ziraat Türkiye Kupası'da yarı final rövanş maçında 19 Nisan'da Ülker Stadı'nda oynanan ve 57. dakikada taraftarların sebep olduğu olaylar sebebiyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi yine oynanamadı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına karar verdiği mücadele için Beşiktaş Kulübü sahaya çıkmama kararı almıştı.
Siyah Beyazlılar dün akşam sahada yer almadı. Fenerbahçe takımı oyuncuları ve hakem Mete Kalkavan ile yardımcıları ise sahaya çıktılar. Sarı Lacivertli futbolcular ve hakemler bir süre hazır bekledikten sonra Mete Kalkavan maçı iptal etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun sezon başında yayınladığı Türkiye Kupası Statüsü'nde açıkça belirttiği üzere Beşiktaş hükmen mağlup sayılacak ve Fenerbahçe finale yükselecek.
Ayrıca Siyah Beyazlılar statü gereği gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.
Dün akşamın ardından finale çıkmayı başaran Fenerbahçe ise daha önce Galatasaray'ı eleyen Teleset Mobilya Akhisarspor'un rakip oldu. İki takım Ziraat Türkiye Kupası'nda final müsabakasında 9 Mayıs Çarşamba günü Diyarbakır'da karşı karşıya gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.