Hava Durumu

Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike

Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Polonyalı savunmacı Kamil Glik'e Fransa'nın Monaco kulübü talip oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 01:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 01:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike
Transfer döneminin başlamasıyla defans bölgesine takviye yapmak isteyen Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş, İtalya'nın Torino takımında forma giyen Polonyalı stoper Kamil Glik için kulübüyle temasa geçmişti.

Siyah-beyazlılar ilk etapta Torino'ya bu transfer için 5 milyon Euro önermiş, ancak italyan yetkililer teklifi yetersiz buldukları için kabul etmemişlerdi.

Torino'dan ayrılmak istiyor

5 yıldır Torino forması giyen Kamil Glik de kendisine gelen tekliflerin ardından İtalyan ekibinden ayrılma kararı aldı. Glik, Torino Başkanı Urbano Cairo ve teknik direktör Sinisa Mihajlovic ile konuşarak ayrılma isteğini iletti. Kamil Glik'i Monaco ve Beşiktaş transfer etmek için yoğun çalışmalar yürütüyor. Ancak Glik'in EURO 2016'da iyi bir performans sergilemesi Beşiktaş ve Monaco'nun arasındaki rekabeti kızıştırabilir.

Fikret Orman bizzat izledi

Beşiktaş uzun süredir Polonyalı stoperi takip ediyor. EURO 2016'da Kamil Glik'in Kuzey İrlanda maçında sergilediği futbol beğenilmiş, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Glik'i canlı izlemek için Fransa'ya Almanya-Polonya maçına gitmişti. Beşiktaş, 5 milyon Euroluk teklifin reddedilmesinin ardından teklifi 7 milyon Euro'ya yükseltti. Geçtiğimiz perşembe günü de Siyah-Beyazlılar'ın dış transferlerden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları, İtalya basınına yapmış olduğu açıklamada Kamil Glik ile ilgilendiklerini açıklamıştı.

Monaco'dan Glik'e 8 milyon Euro

Glik'i transfer etmek için çalışmalara başlayan Monaco, Torino ile görüşmelere resmen başladı ve Fransızlar Kamil Glik için Torino'ya 8 milyon Euro ödemeyi kabul etti. Bunun üzerine Monaco'nun sahibiVadim Vasilyev, Kuzey İrlanda maçının ardından Kamil Glik'in menajeri Jaroslaw Kolakowski, sözleşme koşullarını konuşmak için bir araya geldi.

Glik'in gelecek sezon hangi takımda futbol hayatını sürdüreceği merka  konusu olurken Polonya basınında çıkan haberler bu transferde Monaco'nun bir adım daha yakın olduğunu yazıyor. Monaco'nun İtalya'ya sadece 260 kilometre uzaklıkta olması ve dil sorununu yaşamayacak olması bu transferde Fransız ekibinin elini güçlendiriyor.

Glik Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyor

5 yıldır Torino formasını terleten Glik, artık Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek istiyor. Torino ile 2020 yılına kadar sözleşmesi olmasına rağmen Polonyalı stoper, futbol hayatına Devler Ligi'nde oynayan bir kulüpte devam etmek istiyor.Glik Torino ile daha önce Avrupa Ligi'nde forma giymişti. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayarak önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan başlamaya hak kazanmıştı. Monaco ise Şampiyonlar Ligi'ne 3. öneleme turundan başlayacak. (Fanatik)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.