Hava Durumu

'Beyaz kabus' geri geliyor!

Kar yağışı nedeniyle Türkiye'de çok sayıda noktada ulaşımda zorluklar yaşanıyor... Bolu Dağı'nda ağır araçların geçişine izin verilmezken, Sertavul Geçidi'nde ve 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde de kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2019 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2019 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Beyaz kabus' geri geliyor!

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini giderek artırıyor. Özellikle D100 Karayolu Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetreyi bulduğu Bolu Dağı'nda, karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama araçları aralıksız olarak çalışıyor.

Akşam saatlerinde kar yağışının giderek artması nedeniyle kamyon ve tır gibi ağır araçların D100 Karayolu Bolu Dağı'na geçişleri yasaklandı. Araçlar yol kenarlarında bulunan dinlenme tesisleri ya da benzin istasyonlarının park alanlarına çekilerek bekletiliyor.

Adıyaman'dan İzmit'e giderken Bolu'da aracı durdurulan Ali Doğan, "Şu anda Bolu dağı kapalı olduğu için tırları göndermiyorlar. Biz de burada kaldık. 2 gün mü kalırız bilemiyorum, hava şartlarına bağlı. Yolun açılmasını bekleyeceğiz" dedi.

MUT SERTAVUL GEÇİDİNDE ULAŞIM KONTROLLÜ OLARAK SAĞLANIYOR

İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde sabahtan bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Mersin ilini Karaman iline bağlayan Mut Sertavul geçidinde akşam başlayan ve gündüzde devam eden kar yağışı devam ediyor. Alahan ve Setavul geçidinde uygulama yapan Bölge trafik ekipleri, kış lastiği ve zinciri olmayan sürücülere geçiş izni vermiyor.

Akşam saatlerinde daha dikkatli olunması uyarısı yapılırken, karayolları ekipleri ise aralıksız olarak yolda tuzlama ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Araç sahiplerine uyarıda bulunan yetkilikler, sürücülerin araçlarında kar lastiği ve zincir takılı olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor. Akşam saatlerinde ise yolun buzlanmaya karşı daha tehlikeli olacağı uyarısında bulundu.

Mut ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı Toros dağlarını beyaza bürürken, özellikle merkez dışındaki Mahallelerde etkili oldu. Yayla Mahallelerinde ise kar kalınlığı bazı bölgelerde 1 metreyi aştı.

Sabahın erken saatlerinde kar görmek isteyen vatandaşlar ise soğuğa aldırmadan yayla köylerine akın ederken, kar üzerinde piknik yapmadan da geri kalmadılar.

EĞRİBEL GEÇİDİ'NDE ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Giresun-Sivas kara yolu üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.Doğu Karadeniz'in, Akdeniz ve diğer bölgelere olan bağlantılarından biri olan Eğribel Geçidi'nde birkaç gündür süren kar ve tipi etkisini artırdı.
Kar kütlelerinin yola kayması nedeniyle kara yolunda ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Yolda kalan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Karayolları ekipleri, Giresun'un iç kesimlerinde Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin de bağlantısını sağlayan yolda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.