Hava Durumu

Bıçakla olayına karışan kardeşlere 10'ar yıl hapis

Samsun'da film senaryolarını aratmayacak bir plan yapıp, halasının kocasını bıçakla yaraladıkları iddiasıyla yargılanan 3 kardeşe 10'ar yıl hapis cezası verildi

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bıçakla olayına karışan kardeşlere 10'ar yıl hapis

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesinde Badırlı Mahallesi'ndeki mezarlığın yanında 7 Kasım 2016 tarihinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bıçaklı saldırıya uğrayan Ş.Ç. (45), sağ karın boşluğu, sağ göğüs üstü, sol göğüs altı, sırtı ve kafasının arkası olmak üzere 12 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Yakınları tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ş.Ç., ameliyata alındı. Jandarma yaptığı araştırma sonucu bıçaklı saldırıyı 24 yaşındaki B.Ç.'nin gerçekleştirdiğini tespit etti. Olayla ilgili B.Ç. ve yanında bulunan kardeşleri Ö.Ç. (22) ve H.Ç. (20) İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hasta numarası yapıp bıçaklamış

Alınan ifadelerde ilginç ayrıntı ortaya çıktı. B.Ç.'nin hasta numarası yaptığı ve kardeşleri Ö.Ç. ve H.Ç.'yi de yanına alarak hastaneye gitme bahanesiyle enişteleri Ş.Ç.'yi yanlarında götürmek için evinden araçlarına aldıkları, olay yerine gelince B.Ç.'nin kusma numarası yapıp araçtan indiği ve bu sırada merak edip yardım etmek için peşinden gelen eniştesi S.Ç.'yi bıçakladığı öğrenildi.

Olayla ilgili B.Ç. tutuklanırken, 2 kardeşi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 kardeş hakkında "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme heyeti 3 kardeşin her birini "Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca olayda bıçak kullanan B.Ç., 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti yaklaşık 11 aydır tutuklu yargılanan B.Ç.'nin tahliyesine karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.