Hava Durumu

Bilal Erdoğan'ı Hacivat ile Karagöz karşıladı

Geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nin ilgi odağı Osmangazi Belediyesi’nin otağı oldu. Otağı, konfederasyon başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilal Erdoğan'ı Hacivat ile Karagöz karşıladı
Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, dün İstanbul Küçükçekmece’deki Bezirganbahçe Meydanı’nda başladı. 3 gün sürecek olan festivale Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 şehir davet edildi.

Davetli şehirler festival alanında otağ (çadır) kurarak kendi şehirlerinin ve bölgelerinin tanıtımını yaptı. Festivalin ilk gününde en büyük ilgi ise Marmara Bölgesi adına festivale katılan Osmangazi Belediyesi’nin otağına oldu. Osmangazi Belediyesi, kurduğu otağda, kestane şekeri, şeftali, Bursa kara inciri gibi yöresel ürünlerini sergilerken, namı tüm dünyaya yayılan kılıç-kalkan ile Hacivat Karagöz oyununun anlatıldığı gösteriler de vatandaşların dikkatini çekti. Yörük-Türkmen kadınlarının nasıl kilim dokuduğunun da anlatıldığı çadırda, İznik çinisi ve Bursa İpeği gibi tüm dünyaca bilinen ürünlerde vatandaşlara tanıtıldı. Otağ önünde toplanan vatandaşlar, hem gösterileri hem de Bursa ürünlerini ilgiyle inceledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da Osmangazi Belediyesi’nin otağını ziyaret etti. Otağ önünde kılıç-kalkan ve Hacivat Karagöz oyunlarını izleyen Bilal Erdoğan daha sonra otağa girerek Bursa’ya ait ürünleri inceledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ziyaretinden dolayı Bilal Erdoğan’a teşekkür ederek, Bursa’ya özgü çeşitli ürünler hediye etti. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.