Hava Durumu

Bilim insanları: Koronavirüsün klimalardan yayılma riski düşük

İspanyol bilim insanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyonunun klima sistemlerinden yayılma riskinin son derece düşük olduğuna inandıkları bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2020 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2020 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilim insanları: Koronavirüsün klimalardan yayılma riski düşük

Redaccion medica sitesinin İspanya Çevre Koruma Cemiyeti (SESA) ve İspanyol Halk Sağlığı ve Sağlık Yönetimi Cemiyeti'nin (SESPAS) araştırmalarına dayandırdığı haberinde İspanyol bilim insanlarının koronavirüs enfeksiyonunun klima sistemlerinden yayılma riskinin son derece düşük olduğuna inandıkları ifade edildi.

'Yüksek kalitedeki klima sistemleri yayılma riskini minimuma düşürüyor'

Araştırmacılara göre koronavirüsün klima sistemine sızarak onun üzerinden yayılma olasılığı düşük olsa da havanın yüksek kalitede tutulması ve gerektiği gibi bir havalandırmanın sağlanması gerekli. Uzmanlar, klima sistemlerinin büyük bir kısmının gerekli tüm şartlara uygun olduğuna ve bunun enfeksiyonun yayılma riskini minimuma düşürdüğüne inanıyor.

Virüsün klima sisteminde çoğaldığı varsayımı 'anlamsız'

Bilimciler ayrıca virüsün klima sisteminde çoğaldığı yönündeki varsayımının, bu sürecin insan hücresine nüfuz etmeden gerçekleşemediği için 'anlamsız' olduğuna inanıyor.

Bununla birlikte bu problemin yeterince araştırılmadığını itiraf eden bilim araştırmacılar, enfeksiyonun klima sistemleri üzerinden yayılma riskinin yüksek olduğu şeklindeki iddiaları 'spekülatif' olarak değerlendiriyor.

Dünyanın birçok ülkesinde pandemi koşullarında klima sistemleri kullanımının tehlikeli olduğu düşünülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.