Hava Durumu

Bilim Merkezleri Sempozyumu Bursa'da başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen ''Uluslararası Katılımlı Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu'', Bursa'da başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2012 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2012 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilim Merkezleri Sempozyumu Bursa'da başladı


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (AKKM) açılış töreninde, Türkiye'ye örnek bir Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni Bursa'ya kazandırma yönündeki çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Altepe, ezberden uzak, dokunarak, hissederek, uygulayarak öğrenme metodunun sergileneceği bilim merkezlerinin bilim toplumuna geçişin temelini oluşturduğunu ifade etti. Altepe, Bilim Teknoloji Merkezi'ni Bursa'ya kazandırmak için 2 yılı aşkın süredir yoğun bir çalışma içinde olduklarını, bu çalışmalar kapsamında dünyanın önde gelen tüm bilim merkezlerinin tek tek incelendiğini kaydetti.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yaklaşık 12 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini ve merkezde yer alacak deney ünitelerinin tamamının hazır olduğunu anlatan Altepe, bu ürünlerin Bursa'da üretilmesinin sağlanmasına yönelik çalışmaların da hızla devam ettiğini bildirdi.

Altepe, bu deney ünitelerinin ithalat yoluyla alındığını hatırlatarak, ''Bu üniteler merkeze gelen herkes tarafından kullanılabileceği için zaman içinde yıpranma ve bozulmalar olacak. Her seferinde bu üniteleri ithal etmek yerine bunları burada üretmek, bakımlarını yapmak istiyoruz. Bir sanayi kenti olan Bursa'nın bu konuda yeterli altyapısı var'' diye konuştu.

-''Merkezleri 'bakkal dükkanı işletir gibi' çalıştırmayın''-

Sempozyuma Amerika'dan katılan bilim merkezi kurucusu Wayne Labar da bilim ve teknoloji alandaki 25 yıllık çalışma hayatında çeşitli danışmanlıklar nedeniyle Türkiye ile yakınlaştığını ifade etti.

Labar, bilim merkezleri alanında yapılan çalışmaları desteklediğini, yeni kurulacak bilim ve teknoloji merkezi için bazı önerileri olduğunu belirterek, ''Toplumun ihtiyaçlarını iyi öğrenin ve buna göre bilim merkezinizi tasarlayın. Mutlaka katılımcı bir konsept uygulayın. Bu merkezleri 'bakkal dükkanı işletir gibi' çalıştırırsanız, aidiyet duygusu gelişmez ve sürdürülebilirlik sağlanmaz'' dedi.

İki gün sürecek sempozyuma, yurt içi ve yurt dışından bilim merkezi yöneticileri, bilim adamları ve akademisyenler katılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.