Hava Durumu

Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne Fransız ilgisi

Bilim ve Teknoloji Merkezi için Bursa'ya gelen Fransa Büyükelçiliği İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Müsteşar Yardımcısı Alexis Michel, Fransız firmalarının da sürece dahil edilmesi yönünde teklifte bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne Fransız ilgisi
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi için Bursa'ya gelen Fransa Büyükelçiliği İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Müsteşar Yardımcısı Alexis Michel, Fransız firmalarının da sürece dahil edilmesi yönünde teklifte bulundu.

Fransa Büyükelçiliği İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Müsteşar Yardımcısı Alexis Michel, Bilim ve Teknoloji Merkezi ile ilgili çalışmaları yürüten Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'ı ziyaret etti. Kültür AŞ'nin Merinos'taki yönetim merkezinde gerçekleşen ziyarette Proje Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve ODTÜ Bilim ve Teknoloji Merkezi Müzesi Müdürü Dr. Tuğba Tanyeri Erdemir de hazır bulundu.

Bilim Teknoloji Merkezi'nin şu anda kısmen faaliyete geçtiğini, tam hizmet için son safha olan müstakil bina yapımına sıranın gelindiğini belirten Genel Koordinatör Rıfat Bakan, bütün cihazların satın alındığını, yeni binayla ilgili temel atma çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Hedeflerinin dünya çapında ihtiyaçlara cevap verebilecek bir bilim ve teknoloji merkezi kurmak olduğunu dile getiren Bakan, "Fransızlarla ortaklık, Gümrük Birliği üyesi olmamız sebebiyle bizim için de iyi olacaktır. Bu durum, iş birliğinde çeşitli kolaylıklar sağlayacaktır. Hedefimiz bir bilim ve teknoloji merkezi kurmaktan çok, sürdürülebilirliği olan hayatın içerisinde bir bilim ve teknoloji merkezini hayata geçirmektir. Beklentilerimiz uyuştuğu takdirde, Fransızlarla iyi bir partner olacağımıza inanıyorum" dedi.

Fransa Büyükelçiliği İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Müsteşar Yardımcısı Alexis Michel ise, Fransa'da bilim ve teknoloji alanında danışmanlık hizmeti veren firmaların Bilim Teknoloji Merkezi'ne katkısı için için Bursa'ya geldiklerini ifade etti. Bilim ve Teknoloji Merkezi çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini, projenin Türkiye'de ilk olmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getiren Michel, "Daha çok know-how tarzı iş birliği içerisinde olmayı umuyoruz. Firmalarımız bu alandaki bilgilerini, tecrübelerini paylaşacaklar. Hedefimiz Bilim Teknoloji Merkezi'ni dünya standartlarında bir yapıya kavuşturmak" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Genel Koordinatör Rıfat Bakan, Müsteşar Yardımcısı Alexis Michel ve ODTÜ Bilim ve Teknoloji Merkezi Müzesi Müdürü Dr. Tuğba Tanyeri Erdemir'e günün anısına Bursa'nın 100 Güzeli kitabını hediye etti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.