Hava Durumu

Binali Yıldırım: Tam zamanlı mesaiye başladık

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, 31 Mart'ın genel seçim ve referandum havasına sokulmaması için çağrı yaptı. Rakibi Ekrem İmamoğlu'nu aradığını söyleyen ve zam zamanlı olarak mesaiye başladıklarını dile getiren Yıldırım, İstanbul'un geçmiş sorunlarının artık geride kaldığını belirterek "Şimdi İstanbul 4.0 dönemindeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Binali Yıldırım: Tam zamanlı mesaiye başladık

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da gazetecilerle bir araya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Yıldırım şunları söyledi:

"İl ve ilçe bazında adaylar belirleniyor. AK Parti olarak, 29 Aralık'ta İstanbul'da yapılan geniş katılımlı bir toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve 39 ilçenin adayları tanıtıldı. Şahsım İstanbıl için yarışacak. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Maltepe, Beşiktaş, Silivri 'Cumhur İttifakı' içerisinde MHP'den belediye başkanı adayı olarak seçimlere katılacak.

84 gün var ve kendimizi anlatacağız ama prenbsip olarak daha az konuşacak ve daha fazla dinleyeceğiz. Gözlerimiz açık İstanbul'u dinleyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz. Şu ana kadar belli iki aday var. Bir tanesi 'Millet İttifakı' adına Ekrem İmamoğlu, birisi de 'Cumuhr İttifakı' adına benim. Arkadaşımıza da telefon ederek başarılar diledim.

Genel seçim havasına dönüştürülmesi, referanduma dönüştürülmesi İstanbul'a yapılacak bir iyilik değildir. Ümit ederim ki diğer ittifak da bu hassasiyeti gösterir. Bunun en büyük faydası bu güzel şehre olacaktır.

İstanbul yerel yönetiminde 25 yıllık bir geçmişimiz var. Sevabıyla günahıyla bu dönemin sorumlusu biziz, bunu herkesin bilmesini istiyoruz. 31 Mart seçimleriyle yeni bir dönemin kapılaırnı aralamayı hedefliyoruz. Bu yeni dönemin ilk durağı cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü 2023'tür. Biz de İstanbul ölçeğindeki hedeflerle yürüyeceğiz."

"'Sen bu şehirde yaşamıyorsun' diyebilirsiniz. Ben bu şehre 1967'de geldim. İlkokulu bitirmiş, köyünden başka hiçbir yer görmemiş biri olarak geldim. Harem'miş, daha sonra öğrendim..." diyen Binali Yıldırım o günleri anlattı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- İstanbul'un en son durumunu görmek için 1 ay yayan her tarafını dolaşmak lazım.

- Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi tarihimizin ve medeniyetimizin özeti İstanbul'dur...

- 15 milyon 253 bin insanın yaşadığı İstanbul nüfusunun yüzde 45'i 30 yaşın altında. Yani İstanbul genç ve dinamik bir şehir. 206 üniversitenin 61'i İstanbul'da, üniversite öğrencilerinin yüzde 11,5 İstanbul'da. Yani bir üniversite ve eğitim şehri İstanbul... 4 milyona yakın bir öğrenciye sahip bir şehir, Norveç nüfusu kadar öğrencimiz var...

- İstanbuıl'a geçen yıl 12 milyon 500 bin turist geldi. Önemli bir sayı bu, 10 milyonun altındaydı önceki yıllarda ve bu sene bu sayıya ulaşıldı.

İstanbul'un sorunları

- İstanbul sanatın, sinemanın, edebiyatın da merkezi. Konuşulacak çok şey var konuşacağız ama İstanbul'un sorunları da var. Sorunu olmayan ölüler ve delilerdir... 'Sorun nedir?' diye sordurdum vatandaşlara ve birincisi ulaşım ve trafik çıktı. Nüfus yoğunluğu ve kalabalık tarzında bir değerlendirme var...

- Tam zamanlı olarak mesaiye başladık...

- Dünya değişiyor, İstanbul değişiyor dolayısıyla sorunların şekli de değişiyor. Geçmişte çöp, susuzluk, hava kirliliği, sokaklardaki çamurlar konuşuluyordu. O dönemin yakıcı konuları bunlardı ve geride kaldılar. Bunlar İstanbul 1.0'dı. Şimdi İstanbul 4.0'dayız. Bunun içinde neler var, zaman içerisinde konuşup değerlendireceğiz. İstanbullu isteyecek biz yapacağız. Türkiye de bunu yaptık, İstanbul'da da aynısını yapacağız. Ortak paydamız İstanbul. Bugün bu toplantıda her şeyi sorabilirsiniz, hiçbir sınırlama yok ama daha çok İstanbul'u sorun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.