Hava Durumu

Bir garip olay! Sanık sandalyesine oturttu, sırra kadem bastı...

Ankara'da ticaretle uğraşan Y.A., alacak verecek meselesinden dolayı sorun yaşadığı kişileri, kendisini tehdit ederek yaraladığı ve daha sonrasında da yağmaladığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Y.A. ardından açılan hiçbir duruşmaya katılmadı ve ortadan kayboldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir garip olay! Sanık sandalyesine oturttu, sırra kadem bastı...

Ankara'da kağıt üzerine ticaret yapan Y.A., alacak verecek meselesinden dolayı sorun yaşadığı kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Y.A., şikayet dilekçesinde alacak verecek meselesinden dolayı sorun yaşadığı kişilerin kendisini önce tehdit ederek yaraladığı ve daha sonra da yağmaladığını ileri sürdü. Şikayetçi olduğu kişilerin kendisini bir inşaat firmasının içerisinde pusuya düşürerek darp ettiğini iddia eden Y.A., mahkemedeki duruşmaların hiçbirine katılmadı. Davanın görüldüğü Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise tehdit, yağma ve kasten yaralama suçlarından yargılanan şüphelilerin tamamının beraatine karar verdi.

"İfadeler çelişkili"

Mahkemenin kararında aralarında ticari ilişki bulunan Y.A. ile şüphelilerin alacak verecek meselesinden bir sorun yaşadığını, ancak Y.A.'nın iddia ettiği gibi darp, tehdit ve yağma olayının yaşandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirledi. Kararın gerekçesinde, şöyle denildi:

"Müştekinin iddia ettiği olayın meydana geldiği tarihte emniyet birimlerine veya Cumhuriyet Savclığı'na herhangi bir suç duyurusunda bulunmadığı, ifadelerinde çelişki olduğunun tespit edildiği, sanıkların üzerine atılı suçu işlediğine dair herhangi bir delil, belge, tanık beyanı dahi bulunmaması nedenleriyle ,sanıkların üzerilerine yağmaya teşebbüs suçunu ya da kasten yaralama ve birden fazla kişiyle birlikte tehdit suçunu işlediklerine ilişkin savunmaların aksine mahkumiyetine yetecek her türlü kuşkudan uzak, kesin, somut, inandırıcı, delillerin elde edilememesi sebebiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir."

"Zaman kazanmak için suç duyurusunda bulundu"

Şüphelilerden H.M.'nin birlikte ortak işlettiği işletmede çalışan kardeşi M.M., mahkemede tanık olarak verdiği ifadesinde, "Bizimle yaptığı ticaret karşılığında 623 bin lira borcunun olduğunu tespit ettik. Borcunu ödemesi için Y.A.'yı aradıklarında, adresi terk ettiği için bulamadık. Bizi altı kez savcılığı şikayet etti, ancak şahsız kesinlikle tehdit etmedim" dedi.
Alacak verecek meselesinden yaşadığı sorun nedeniyle kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği Ş.B. ise, Y.A.'yı 2014'ten beri tanıdığını, kendisiyle ticaret yaptıklarını, Y.A.'dan 40 bin lira alacağı olduğunu ileri sürdü. Y.A.'nın ortadan kaybolunca tüm piyasayı dolandırdıklarını öğrendiğini öne süren Ş.D. ifadesinde, elindeki çek ve senetlerin Ergani'deki evinde olduğunu, malların üzerine çok sayıda icra takibi olduğu için ayrıca kendisinin icra takibinde bulunmadığını, kendisini dolandırdıktan sonra Y.A.'yı bulamadıklarını kaydetti. Ş.D., Y.A.'nın zaman kazanmak için suç duyurusunda bulunduğunu iddia etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.