Hava Durumu

Bir gün boyunca oyun oynadı gözü kör oldu!

Çin'de yaşayan ve adı verilmeyen bir kadın, bir gün boyunca cep telefonundan oyun oynayınca tek gözünü kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2017 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2017 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir gün boyunca oyun oynadı gözü kör oldu!

Çin'in Guangdong bölgesinde yer alan Dongguan şehrinde yaşayan 21 yaşındaki bir kadın, ülkenin en popüler Oyunlarından 'Honour of Kings'i hiç durmadan bir gün boyunca oynadığı için tek gözü kör oldu. Yerel medyanın aktardığı bilgilere göre, oyun bağımlısı olduğu bildirilen kadın geçtiğimiz pazar günü sağ gözündeki görme yetisini aniden kaybetti. Genç kadın evde tüm gün cep telefonundan oyun oynadığını aktardı.

Hafta içinde hastaneye giden kadına doktorlar, sağ gözündeki retinal atardamarın tıkandığı teşhisini koydu. Genellikle yaşlılarda görülen bu hastalığın göz kasılması nedeniyle yaşandığını belirten uzmanlar, ara vermeden oyun oynamanın buna sebep olduğu vurgusunu yaptı.

GÖZLERİNİZİ DİNLENDİRİN

Finans işiyle ilgilenen kadının oyuna bağımlı olduğu ve evde geçirdiği zamanlarında bu oyunu oynadığı aktarıldı. Anne-babasının kendisini uyardığını fakat bunlara kulak asmadığı için pişman olduğunu belirten genç kadın, "Bazen kendimi oyuna o kadar kaptırıyorum ki yemek yemeği bile unutuyorum" dedi. Kadının kör olan gözünü kurtarmak için doktorların çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Öte yandan uzmanlar mobil oyun oynayanların her 30 dakikada bir gözlerini dinlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.