Hava Durumu

Bir günde 5 milyar dolar kaybetti

Facebook hisseleri bir günde yüzde 8,1 değer kaybetti. Platformun kurucusu Mark Zuckerberg'in servetinden ise 5 milyar birden eridi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir günde 5 milyar dolar kaybetti

Küresel sosyal paylaşım sitesi Facebook'un hisseleri, kullanıcılarının verilerinin kötü amaçlı kullanıldığına yönelik iddiaların ardından, son 5,5 yılın en sert günlük düşüşünü yaşıyor.

SEÇİMLERİ ETKİLEMEKLE SUÇLANIYOR

The New York Times'da cumartesi günü yayınlanan haberde, merkezi Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddia edilmişti.

5 YILIN EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜ

İddianın ardından, Facebook'un hisse başına değeri, cuma gününü 185,09 dolardan kapamasının ardından bugün TSİ 19.00'da 170,12 dolara kadar geriledi. Böylece yüzde 8,1 değer kaybeden şirket hisseleri son 5,5 yıldaki en sert günlük düşüşünü gösterdi.

Firmanın hisseleri, en son 27 Temmuz 2012'de şirketin söz konusu yılın ikinci çeyreğinde reklam satışlarında azalış görülmesinin ardından yüzde 11'in üzerinde kayıp göstererek o döneme kadarki en düşük seviyesine gerilemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.