Hava Durumu

Bir nefesle hayat!

Türkiye'de Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp uzmanlık alanı ile uygulanan bilimsel tıbbi tedavi yöntemi hiperbarik oksijen tedavisi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulan-maya başlandı. Ümitlerini kaybeden pek çok hasta oksijen tedavisiyle hayata yeniden tutunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2017 05:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 05:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir nefesle hayat!

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi, hasta kabulüne başladı. Türkiye'de sayılı hastanede bulunan merkez, Bursa'da ilk kez bir kamu hastanesinde uygulamaya alındı. Oksijen tedavisiyle ani işitme ve görme kaybı, kapanmayan kemik yaraları, diyabet ve karbonmonoksit zehirlenmeleri gibi rahatsızlıklar, kolaylıkla tedavi edilebiliyor. Bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastaya aralıklı olarak oksijen solutarak uygulanan tedavi yöntemiyle hastalar, ümitlerini kaybettikleri bir anda oksijen tedavisiyle hayata yeniden tutunuyor. Hasta oksijeni basınç odasının türüne ve hastalığın durumuna göre farklı seanslarla alıyor. Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander, Türkiye'de uzun yıllar yalnızca özel hastanelerde uygulanan oksijenli tedavi yöntemini uygulayan 10 kamu hastanesinden biri olduklarını belirterek, "Bursa'daki ihtiyacı gördük ve bu hizmeti başlattık. Kısa zaman içinde bazı zor hastalıklarda ilerleme sağladık. Bu ihtisastaki uzman sayısı az. Az olmasına karşın günde 3 seansa çıktık. Her seansta 10 hasta tedavi ediliyor" açıklamasını yaptı.

Hiperbarik oksijen tedavisi, basınç odasına alınan hastaya bir atmosferden daha yüksek basınçta, aralıklı olarak oksijen solutulması şeklinde uygulanan tıbbi bir tedavi şekli.

HAYAT KURTARIYOR

Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Bekir Selim Bağlı, oksijen tedavisinin doğru kullanıldığında hayat kurtardığını söyledi. Tedavinin ilk olarak vurgun yiyen dalgıçların iyileştirilmesinde kullanıldığını ifade eden Bağlı, daha sonra bunun başka hastalara da iyi geldiğinin görüldüğünü ifade etti. Uygulamanın branş eğitimi almış çalışanlar eşliğinde, 10 kişi kapasiteli basınç odasında gerçekleştirildiğini kaydeden Bağlı, "Karbonmonoksit zehirlenmesinde açılışından bu yana 77 bin 762 seans tedavi ile 212 poliklinik hizmeti ile hastalarımıza şifa verdik. Doğru uygulanan tedavi ile insan uzuvlarını ve hayatını kurtarabiliyoruz" şeklinde konuştu.

44 GÜNDE YENİDEN DOĞDU

Yöntemin uygulama alanları arasında şeker hastalığı da önemli bir yer tutuyor. Şeker hastalığına bağlı ayaklarda yer alan ve iyileşmesi çok zor deri hastalıklarının tedavisini de yürüten bu merkezde hastalar mucizelere de tanık oluyor. 20 yıldır şeker hastalığı bulunan Recep Sezgin, 44 gün boyunca gördüğü oksijenli tedavi ile iki ayağının kesilmesinden kurtulduğunu belirtti. Sezgin, "Ayaklarımda yaralar oluşmuştu. Ayaklarımın ikisi de kesilecekti. 44 günde hayata yeniden tutundum. Tüm doktorlarıma teşekkür ediyorum" dedi. (Rabia DENİZ'in özel haberi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.