Hava Durumu

Bir tabuttan diğerine gitti... 'Gitti benim kuzularım'

Babaları tarafından öldürülen 4 yaşındaki Elif Mina ve 2 yaşındaki Miray Hira'nın cenazesinde acı dolu anlar yaşandı. Anne Dilek Yardım, kızlarının tabutunu musalla taşına kadar taşıdı, sarıldı, gözyaşlarına boğuldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir tabuttan diğerine gitti... 'Gitti benim kuzularım'

Babaları Ali Yardım tarafından öldürülen 4 yaşındaki Elif Mina ile 2 yaşındaki Miray Hira'nın cenazeleri Sancaktepe'de Yenidoğan'daki Hz Ali Camii'ne getirildi. Çocuklardan birinin cenazesi cenaze aracının arkasına konulurken diğeri de aracın içinde getirildi. Anne Dilek Yardım, cocuklarının tabutlarını musalla taşına kadar taşıdı. Acılı anne tabutlara sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Gözyaşlarına boğulan genç kadın tabuta kapanıp "Biz üçümüzdük annem. Yavrularım, kuzularım. Bu ecel değil. Bizim bizden başka kimsemiz yoktu. Adı güzel yüzü güzel Elif'im. Benim Hira'm güler bana dayanamaz. Benim çocuğum emziksiz uyuyamaz. Hiç ayrılmadık biz. Gitti benim kuzularım. Uyan Elif daha yeni botlarını giyemedin. Gül kokulu kuzularım" diye feryat etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ: POLİSE SÖYLUYORDUM BİR ŞEY YAPMIYORDU

Yardım çifti 6 yıl önce evlendi. Ancak Ali Yardım çalıştığı benzinciden de, daha sonra motokurye olarak çalıştığı lokantadan da kovuldu. Yakınlarından edinilen bilgiye göre kendini içkiye verdi. Dilek Yardım ise evlere temizliğe gitmeye başladı. Ancak Ali Yardım alkol alıyor, eşini dövüyordu. Dilek Yardım geçtiğimiz yıl boşanma davası açtı. Bir süre sonra yeniden barıştılar. Ancak Ali Yardım verdiği sözleri tutmadı, üstelik eşini bıçakladı. Dilek Yardım eşine bir kez daha boşanma davası açtı. Aile mahkemesi eşi için uzaklaştırma kararı alarak iki çocuğun velayetini anneye bıraktı. Ali Yardım bu sürede defalarca eşini ve ailesini ölümle tehdit etti. Ancak aile mahkemesi haftada bir gün kızlarını görmesine izin vermişti.

Ali Yardım iki gün önce iki kızını annelerinden alarak eve götürdü. Dilek Yardım saat 17.00 gibi kızlarını almak için eşini aradı. Ali Yardım iki çocuğu öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine Dilek Yardım polisi aradı. Ancak Ali Yardım polisler gelene kadar, çocuklarını öldürdüğü pompalı tüfekle intihar etti. Otopsinin ardından Elif Mina ve Miray Hira'nın cenazeleri anneleri Dilek Yardım'a teslim edildi. Cenaze aracının peşinden koşan annenin "Kızlarım nereye gidiyorsunuz. Hadi uyanın. Gitmeyin bir yere, ben de geleceğim" sözleri yürek burktu. Yardım, "Beni sürekli tehdit ediyordu. Gelip dövüyordu. Polise söylüyordum ama bir şey yapmıyordu. Kimsecikler sahip çıkmadı. Sığınma evlerinde kaldım ama çocuklarımı koruyamadım" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.