Hava Durumu

Bir zamanlar vazgeçilmezdi şimdi tarih oluyor

Eskiden evlerin vazgeçilmez temizlik aracı olan ve her bayram öncesi üreticilerin yetiştiremediği süpürgeye rağbet her geçen gün azalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir zamanlar vazgeçilmezdi şimdi tarih oluyor
Eskiden her evde temizlik amacıyla kullanılan ve teknolojinin ilerlemesiyle kullanımı azalan süpürge unutulmaya yüz tuttu. Eskiden bayram temizliği yapmak için vatandaşların Ramazanda akın ettiği süpürgeciler sinek avlıyor. Doğal yapısıyla sadece eskilerin kullandığı süpürgeler ilgi bekliyor. 



Süpürge üreticisi Yüksel Başak, '' Eskiden her evde süpürge bulunurdu, insanlar bahçeye ayrı evin içine ayrı süpürge alırdı, şimdilerde ise yalnızca balkonlara kaldık. İyi bir süpürge ustası günde en az 10 süpürge yapabilir. Bu iş makinelerle yapılamaz. Olsa da el emeğininkini tutmaz" dedi. 



ŞİMDİ SADECE GELİR SEVİYESİ DÜŞÜK KESİM TERCİH EDİYOR

Hem ucuz hem de kullanımı daha kolay olan süpürgelerin, daha çok yoksul aileler tarafından rağbet gördüğünü ifade eden Başak, “İnsanların geçmişi özlüyor olması bunda etkili. İnsanlar yeni üretilmiş naylon süpürgelerin temizliğine inanmıyor. İşin sanki yarım kaldığını düşünüyor ve bu yüzden bu süpürgeleri tercih ediyor'' şeklinde konuştu. El emeği süpürgeler 20 liradan satılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.