Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bireysel silahlanma' araştırılsın önergesine AK Parti/den ret

CHP'li milletvekilleri, İstanbul'da katledilen Helin Palandöken cinayetinin ardından bireysel silahlanmayı Meclis'e taşımıştı. TBMM Başkanlığı'na sunulan bireysel silahlanma hakkında araştırma önergesi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Bireysel silahlanma' araştırılsın önergesine AK Parti/den ret

İstanbul Pendik'te internetten satın alınan bir tüfekle cinayete kurban giden Helin Palandöken'in ardından CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, 25 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına araştırma önergesi vermişti.

BİREYSEL SUÇLARDA ATEŞLİ SİLAH KULLANIMI BU YIL YÜZDE 80'LERE ULAŞTI

CHP'nin grup önerisi olarak TBMM Genel Kurulu'nda da tartışılan "bireysel silahlanma" önergede, bireysel suçlarda ateşli silah kullanımının bu yıl yüzde 80'lere ulaştığı ve sadece Eylül ayında bireysel silahlarla 1575 kişi öldürüldüğü kaydedildi.

"HELİN'İN KATİLİNE AİT SİLAH 750 LİRAYA İNTERNETTEN GETİRİLDİ"

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapan CHP'li Mehmet Tüm, Helin'in katiline ait silahın önce 750 liraya internetten getirildiği, sonra 1800 liraya satıldığı ortaya çıktı ve bu yıl işlenen 363 kadın cinayetinin 283'ü ateşli silahlarla gerçekleştiğini belirtti.

CHP'li vekil konuşmasında "Ülkemizde peynir ekmek gibi silah alınıp satılıyor. Silah satışı noktasında herhangi bir denetim, önlem veya kısıtlama yok. Silah satış yapan şirketlerle ilgili hiçbir bilgi de ne yazık ki yok. Değerli Milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün daha önce yayınladığı 2017 Yılı bireysel silahlanma raporuna göre, ülkemizde toplam 25 milyon silah var; ancak bunların sadece 750 bin tanesi ruhsatlı. Helin'in acılı babası 'Peynir ekmek gibi satılan bu silahların hesabı sorulsun. Gencecik kızımız toprağa düştü, başkaları bu acıyı yaşamasın' diyor ama ülkemizde ne yazık ki internette taksitle silah satışı yapılıyor. Her önüne gelen eline silah alıyor. Cezalar asla caydırıcı değil, mahkemelerdeki davalar sürekli erteleniyor, ceza çıksa bile bir şey ifade etmiyor, cezalar paraya dönüştürülüyor. Hükümet acilen bir önlem almalıdır" dedi.

AKP'Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

CHP'nin "bireysel silahlanmanın boyutunun araştırılması" önergesi, Genel Kurul'da yapılan oylamada AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.