Hava Durumu

Bireysel silahlanmada ürkütücü rakamlar

Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, "Türkiye bireysel silahlanmada 178 ülke arasında 14'üncü ülke durumunda. Geçen yıl 22 Eylül 2016 tarihine kadar ülkede silahlarla bin 990 cinayet olayı yaşanırken bu yıl 22 Eylül tarihine kadar 2 bin 525 silahlı cinayetin işlendiğini görüyoruz. Yani bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 27'lik artış bulunuyor. Bu olaylarda bin 575 yurttaşımız öldü, 2 bin 670 yurttaşımız da yaralandı." dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bireysel silahlanmada ürkütücü rakamlar

Bireysel silahlanmaya karşı koymak amacıyla kurulan Umut Vakfı tarafından, "28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü" adı altında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte "Bireysel silahlanmaya hayır" çağrısı yapılırken, bu yıl mektup olarak gerçekleştirilen ve her yıl başka bir sanat dalında düzenlenen "22. Bireysel Silahsızlanma Ödülü: Yaşama Hak Tanıyın" konulu "El Yazması Mektuplar" yarışmasında ödül kazananlara plaket verildi.

Umut Vakfı tarafından Şişli, Point Otel'de Türkiye'de her yıl binlerce kişinin hayatına mal olan bireysel silahlanmaya dikkat çekmek ve toplumsal bilinç yaratılmasına yönelik bir etkinlik düzenlendi. "Bireysel Silahsızlanma Günü" adı altında düzenlenen etkinlikte "Bireysel silahlanmaya hayır" çağrısı yapıldı. Etkinliğe vakıf üyeleri ile davetliler katılırken, Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay Türkiye'de son bir yılda yaşanan ölüm ve yaralanma olaylarının oranlarını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.