Hava Durumu

'Birlikte girdik birlikte çıkacağız'

Merkel, Afganistan'dan asker çekme konusunda NATO planına uyulması gerektiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Birlikte girdik birlikte çıkacağız'
Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün ülkesinin parlamentosu olan Bundestag'ta yaptığı konuşmada kemer sıkma politikalarını gevşetmeyeceğini belirterek Avrupa'nın borç krizinden çıkması için tek yolun borçlanma seviyesini azaltmayı hedefleyerek yapısal reformlarda ve sert önlemlerde ısrar etmek olduğunu vurguladı. Merkel, ayrıca Afganistan'dan asker çekme konusunda NATO planına uyulması gerektiğini kaydetti.


Bugün Almanya Parlamentosu'nda konuşma yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, hükümet harcamalarında azalma ve yüksek vergi gibi uygulamaları içeren kemer sıkma politikalarına karşı Avrupa Birliği içinde yükselen çağrıları reddederek borç yükünün azaltılmasının ve büyümenin Avrupa'yı krizden çıkartacak iki ana direk olduğunu belirtti. Merkel, "Yapısal reform aracılığıyla büyüme önemli ve gereklidir. Borçlanarak büyüme, bizi krizin başına geri götürür" ifadelerini kullandığı konuşmasında Fransa ve Yunanistan'daki seçimler sonrası kemer sıkma politikaları hakkında büyüyen tartışmalara cevap vermiş oldu.

Borçları azaltmanın ve rekabeti arttırmanın birlikte gitmesi gerektiğini belirten Merkel, "Bunlar birbiriyle çelişen şeyler değil, birbirine bağlı olan şeyler" dedi.

Fransa'da Pazar günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan François Hollande, seçim kampanyasında Avrupa'daki krizi yönetmek için büyümeye vurgu yapmıştı. Yunanistan'da da bu Pazar gerçekleştirilen seçimlerde kemer sıkma politikalarına karşı çıkan partilerin oyların çoğunluğunu kazanması, ülkenin kurtarma paketinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeyeceği yönündeki korkuları arttırmıştı.

ABD'nin Chicago şehrinde 20-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek NATO müttefikleri zirvesi öncesi milletvekillerine konuşan Merkel, "Afganistan'da sorumluluğu teslim süreci, planlandığı gibi ilerliyor" ifadesini kullandı. Merkel ayrıca NATO'nun Afganistan'dan 2014 sonunda uluslararası askerleri çekme yönündeki planına uyulması gerektiğini belirterek "Alman hükümetinin prensibi şudur ki; Afganistan'a birlikte girdik, birlikte çıkacağız" dedi.

Yeni Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Hollande, Fransız askerleri bu sene Afganistan'dan çıkarmak istediğini kaydetmişti. Fransa, Afganistan'daki 130 bin kişilik NATO kuvvetleri arasında 3 bin 400 askerle beşinci büyük güç olma niteliğini taşıyor. Almanya ise ABD ve İngiltere'nin ardından Afganistan'da en çok askeri bulunan üçüncü ülke durumunda bulunuyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.