Hava Durumu

Bisikletçiler Bursa'ya akın edecek

'Gran Fondo Marmara' adını taşıyan organizasyon ile yarın Bursa'dan yola çıkacak yaklaşık 2 bin amatör bisikletçi, İstanbul Maltepe'ye varmak için kıyasıya mücadele edecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 05:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 05:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bisikletçiler Bursa'ya akın edecek
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Valiliği, İstanbul Valiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği düzenlenen 'Gran Fondo Marmara 2016 Uluslararası Bisiklet Turu' için 25 ülkeden 2 bin amatör bisikletçi Bursa'ya akın edecek. Dev organizasyon öncesi dün Mihraplı Parkı'ndaki Hüdavendigar Restaurant'ta bir basın toplantısı düzenlenirken, Organizasyon Genel Koordinatörü Ömer Kafkas, yarın Bursa'dan İstanbul'a uzanan amatör yol bisikleti mücadelesi Gran Fondo Marmara'nın, rekor katılımcı ile tarihe not düşmeye hazırlandığını söyledi. Osmangazi Köprüsü'nden geçmeye hazırlanan ilk bisiklet yarışı 131 kilometre ve 58 kilometre uzunlukta iki farklı parkurda yapılacak. Uzun parkur Bursa Kent Meydanı'ndan, kısa parkur ise Yalova Altınova'dan başlayarak İstanbul Maltepe'de sona erecek. 

Bu yollara dikkat!

'Gran Fondo Marmara 2016 Uluslararası Bisiklet Turu' kapsamında Bursa'daki bazı yol ve kavşaklar trafiğe kapanacak. Yarınki yarış öncesi Valilik’ten vatandaşlara uyarı gelirken, Kent Meydanı'ndan saat 09.00'da start alacak bisiklet turu, İstanbul Kadıköy, Caddebostan sahil yolunda son bulacak. Bisiklet turu kapsamında, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Gemlik Kavşağı (K5), Altınova Kavşağı (K2), Osmangazi Köprüsü-Gebze Kavşağı (K1) arasındaki kesimin Bursa-İstanbul yönü 16 Ekim 2016 Pazar günü 09.00 - 14.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak.

Türkiye'de ilk defa 4 il ve köprü geçişinin dahil edildiği organizasyonda bisikletçilerin Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak İstanbul'a 4,5 saatte ulaşması bekleniyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.