Hava Durumu

Bisiklette dev heyecan!

Türkiye'nin en prestijli spor organizasyonlarından Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bugün 55. kez start alacak. TUR 2019, 1963'teki ilk rotayı andıran "nostaljik" bir güzergahta düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bisiklette dev heyecan!

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2019), bugün İstanbul'dan başlayacak. Son yıllarda genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde düzenlenen tur, bu yıl doğduğu topraklara taşınacak.Turda 17 takımdan 119 sporcu mücadele edecek. Ekiplerin 6'sını Dünya Turu seviyesindeki takımlar oluşturacak. Türkiye ise yarışa milli takım adı altında katılacak. Dünya Turu'nun takviminde üçüncü kez gerçekleştirilecek yarışın ilk gününde İstanbul-Tekirdağ etabı geçilecek. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 6. ve son günü Sakarya ile İstanbul arasındaki parkurda koşulacak. Avrasya Tüneli'nden geçecek bisikletçiler, yarışı Sultanahmet Meydanı'nda noktalayacak.

Dünyanın en iyi bisikletçilerinin mücadele edeceği 6 günlük turda yaklaşık bin kilometre geçilecek. 185 ülkede yayınlanacak tur, Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Türkiye'nin en prestijli spor organizasyonlarından Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, geçen yıl canlı yayınlarla yaklaşık 700 milyon konuta ulaşmıştı. Dimension Data'nın Büyük Britanyalı dünyaca ünlü sprinteri Mark Cavendish, yeniden Türkiye'de yarışacak. Cavendish, Cumhurbaşkanlığı Turu'nda 2014'te 4, 2015'te de 3 etap zaferi yaşamıştı. Turda gözler ayrıca son iki yılda 7 etap kazanan Bora-Hansgrohe ekibinden İrlandalı sprinter Sam Bennett'te olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.