Hava Durumu

Bitcoin'e büyük hücum!

Değeri yükselen bitcoin'e ilgi yeniden arttı. Türkler 150 milyon doları yurtiçi geri kalanı yurtdışı borsalarda olmak üzere bitcoin'e 400 milyon dolar yatırdı. Kripto para alanındaki yeni gelişmeleri araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2019 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bitcoin'e büyük hücum!

Kripto para birimleri dünyayla beraber yeniden Türkiye'de de gündemde. En büyük para birimi Bitcoin'in piyasa değerinin son iki ayda 3 bin 500 dolardan 12 bin doların üzerine çıkması yeniden ilgi çekmesini sağladı.

Bitcoin fiyatının hızlı arttığı günlerde, yükselişi bir fırsat olarak gören kullanıcıların kâr satışları sonrasında, satım tarafındaki hacimlerin yüzde 10-15 üzerinde arttığını söyleyebiliriz. Tabii aynı şekilde bu yükselişin devam edeceğini öngören kullanıcılar da alım tarafındaki hacimleri yüzde 8 ila 12 arasında yukarı çekiyor.

Ayrıca genelde bitcoin hızlı yükselirken, alt coin'lerde ise ciddi düşüşler yaşanabiliyor. Bunu da alım fırsatı olarak gören kullanıcıların, alt coin alım hacimleri de böyle günlerde yüzde 20 civarında yükseliyor. Tabii bunların toplam hacim içindeki dağılımları farklı.

Kripto para birimlerine olan yoğun ilgi bu alanda faaliyet gösteren yerli borsaların sayısının da artmasında etkili oldu. Türkiye'de faaliyet gösteren 20'den fazla borsa var. Kripto para yatırımcılarının borsalardan en büyük beklentisi güvenlik ve yüksek hız. Tüm dünyada kripto para borsalarının karşılaştığı en büyük meydan okuma güvenlik. Olası saldırılara karşı tüketicilerin bilgilerini ve varlıklarını ne denli korudukları önemli.

Dünyada bu tür saldırıların yaşandığı ülkeler arasında Türkiye üst sıralarda değil. Ancak Türkiye'deki yerli kripto para borsalarının ne kadarının böylesine üst düzey saldırılara karşı güvenli olduğunu da tartışmak gerekiyor. Buna karşı alınabilecek en teknolojik önlem 'cold wallet' yani soğuk cüzdanlar. Bu cüzdan bitcoin'lerinizi kullanmak için ihtiyacınız olan gizli kodu korur ve bir internet bankacılığı hesabı gibi işlemlerin yönetilmesine yardımcı olur.

Bitcoin, web bazlı alım satım platformlarında alınıp satılabiliyor. Türkiye'de bu konuda faaliyet gösteren 20'den fazla borsa var. Dünyadaki diğer borsalarda da yatırım yapılabiliyor. Sitelerin ve borsaların güvenilir olmasına dikkat etmek gerekiyor. Borsalarda siteler üzerinden istenen belgeleri temin ederek besabınızı açıyorsunuz. Sitelerin kolay alım satım sayfaları bulunuyor.

Satış yaptıysanız paranızı, alım yaptıysanız kripto paranızı 'cüzdan' denilen kripto paralarınızı saklayabileceğiniz uygulama veya platformlara aktarabiliyorsunuz. Üyeler hesaplarına para gönderirken veya çekerken sadece kendilerine ait banka hesabını kullanırlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.