Hava Durumu

Bitcoin rekora doymuyor! İşte son rakamlar

Ekonomi dünyasından gelen olumsuz değerlendirmelere ve uyarılara rağmen Bitcoin fiyatlarındaki artış sürüyor. Bitcoin bugün öğle saatlerinde 15 bin doları aştı

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bitcoin rekora doymuyor! İşte son rakamlar

Sadece son dört günde yatırımcılarına ortalama günde bin dolar kazandıran Bitcoin, rekorlarına devam ediyor. Bugün erken saatlerde 13 ve 14 bin dolar barajlarını aşan Bitcoin Perşembe günü tarihinde ilk kez 15 bin doların da üzerine çıktı. Yeni rekor seviye 15 bin 340 dolar oldu.

Criptocoins.news haber sitesinde Bitcoin pazarının en büyük olduğu Güney Kore gibi pazarlarda sanal paranın fiyatının 17 bin dolar eşdeğerine kadar yükseldiği aktarılıyor. Dünya genelindeki 1200'e yakın sanal para arasında en değerli olan Bitcoin, sadece bu yıl içinde yüzde 1000 değer kazandı.

Bitcoin'in toplam piyasa değeri ise 223 milyar dolarla Mc Donald's, Boeing, Goldman Sachs ve Disney gibi devleri geride bırakıyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar bin doların altında işlem gören Bitcoin, değerini kısa süre katlamış olmasına rağmen birkaç günde yüzde 60'a yakın değer kaybettiği dönemler de oldu.

Bu nedenle riskli bir yatırım aracı olarak kabul edilen Bitcoin'in gelecek dönemde nasıl bir grafik izleyeceğine yönelik görüşler arasında büyük farklılıklar bulunuyor. Bazı yatırımcılar, sanal para biriminin değerinin 2018 sonunda 40 bin dolara ulaşacağını öne sürerken, diğerleri "balon" olarak değerlendirdikleri Bitcoin'in çöküş ihtimalinin yüzde 80'in üzerinde olduğunu savunuyor.

Ayrıca, piyasa değeri yaklaşık 240 milyar dolara yaklaşan Bitcoin, uluslararası ilaç firması Pfizer, yatırım bankacılığı kuruluşu Goldman Sachs ve ABD'li telekomünikasyon şirketleri AT&T ve Verizon gibi dev firmaları geride bıraktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.