Hava Durumu

Bitcoin şövalyesi

Dünya ekonomisi son bir yıldan beri Bitcoin ve bin 700'e yakın benzeri kripto parayı konuşuyor. Geleceğin varlık değeri olacağı öngörülen kripto paranın Bursa'da da oldukça meraklısı var. Genç üniversite öğrencisi Mert Şenyüz, bu alanda yatırım yapmak isteyenlere danışmanlık yapıyor. Şenyüz, Bursa'da madencilik olarak adlandırılan kripto para üretimi için toplam 10 milyon dolarlık yatırım yapıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bitcoin şövalyesi

Dijital dünyanın hızlı ilerleyişi ekonomi dünyasının başını döndürüyor. Öylesine ilginç buluş ve gelişmeler yaşanıyor ki hızına yetişmek mümkün değil. Bunlardan biri de para mı değer mi varlık mı veya bir anda uçup gidecek veri mi olduğuna bir türlü karar verilemeyen Bitcoin ya da doğru adıyla kripto paralar.
Muhafazakar ekonomistlerin temkinli yaklaştığı, Türkçesi gelecekçi olan fütüristlere göre ise geleceğin varlığı olarak adlandırılan kripto paralar, geçen yılın başlarında akıl almaz bir biçimde tüm öngörüleri altüst ederek çok yüksek değerlere ulaştı. Ancak oluşan pembe tablo, kısa bir süre sonra ortadan kayboldu ve büyük değer kayıpları yaşandı.
Ekonomistlere göre, kripto paralara temkinli yaklaşmakla birlikte görmezlikten de gelinmemeli. Bunu kolay para kazanma yolu olarak görenler kaybedecek. Ancak, sistemin işleyişini ve Blockchain'i öğrenmek ve önümüzdeki günlerde belki de sektörler arası değişimde kullanılacak bu gelişmeyi gençlerin öğrenmesi gerekiyor.
Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Mert Şenyüz de bu gençlerden biri. Kripto paranın sistemi ve işleyişi üzerinde kendini geliştirip, ortağı Doğancan Beşkazak ile birlikte yatırım yapmak isteyenlere danışmanlık yapıyor.
Mert Şenyüz'le Blockchain'den Bitcoin'e kripto para madenciliğinden bu değerin Bursa'daki durumuna kadar birçok konuyu ele aldık.

NAMIK GÖZ'ÜN KÖŞE YAZISININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.