Hava Durumu

Bitcoin vadelilerine izin çıktı

ABD'li regülatör, Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine izin verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bitcoin vadelilerine izin çıktı

ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu (CFTC) Başkanı Chris Giancarlo, CME Group Inc. ve Cboe Global Markets Inc. ile vadeli Bitcoin kontratlarını denetleyebilmek için uygun bir standart oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

'Kendinden sertifikasyon' olarak bilinen süreçte, CME ve Cboe, vadeli sözleşmelerinin ABD yasaları ve CFTC standartlarına uygun olduğunu bildirdi. CFTC borsalarla yaptığı müzakerelerde kontratların tasarımları ve ödemeleri ile ilgili gelişme sağlandığını belirtti.

BusinessHT'nin haberine göre kararın ardından yapılan açıklamaya göre CME, Bitcoinvadelilerini 18 Aralık'ta işleme açacak.

Saxo Bank Asya kripto para stratejisti Kay Van-Petersen, CME'nin Bitcoin vadeli kontratlarını işleme açmasının Bitcoin'e yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.

"CME'nin bitcoin vadelileri, geleneksel kurumsal paranın baraj kapaklarını serbest bırakacak" diye konuşan Van-Petersen, bunun kripto paranın değerini 2019 ortasına kadar 10 katına çıkarabileceğini ifade etti.

CME'nin Bitcoin vadelileri üzerinde çalıştığı haberi kripto paranın değeri üzerinde etkili olmuş ve 10 bin doları aşmasında destek vermişti.

CME'nin kararı Bitcoin'in geleneksel finans çevreleri tarafından kabul gördüğüne yönelik bir işaret olarak algılanmış, kripto paraya güveni artırmıştı.

Bitcoin vadeli kontratlarını işleme açmayı planlayan borsalar arasına Nasdaq da katılmıştı. Daha önce CME ve Cboe yıl sonuna kadar Bitcoin vadeli kontratlarını işleme açmayı hedeflediklerini duyurmuşlardı. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Nasdaq ve bir aracı kurum olan Cantor Fitzgerald LP, Wall Street'teki Bitcoin yarışına katıldılar. Nasdaq, Bitcoin vadelilerini 2018 ilk çeyrekte işleme açmayı amaçlıyor. Cantor Fitzgerald da Bitcoin türevlerini kendi sahip olduğu bir Borsada 2018'in ilk yarısında işleme açmayı değerlendiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.