Hava Durumu

Biyonik ellerle hayata bağlandılar

Avusturya'da geçirdikleri kazalarda ellerini kullanamaz hale gelen üç hastaya biyonik eller takıldı. Hastalar, biyonik elleri kendi elleriymiş gibi rahat kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Biyonik ellerle hayata bağlandılar
Avusturya'da üç hasta biyonik ellerle hayata yeniden bağlandı. Geçirdikleri kazalarda ellerini kullanamaz hale gelen hastalara ameliyatla biyonik eller takıldı.

Üç hastadan biri olan 30 yaşındaki Milorid Marinkovic’in, 14 yıl önce geçirdiği motorsiklet kazasında sağ eli işlevini tamamen kaybetmişti.



Ameliyattın ilk aşamasında Marinkovic'in kullanılamaz hale gelen bu eli kesilirken, ardından biyonik el takıldı.Marinkovic, ayağından alınan sinir ve kaslarla çalışan biyonik elle, istediği her şeyi rahatça tutabildiğini söylerken, “2001'den beri sağ elimle hiçbir şey tutamıyordum. Şimdi bu yeni elime çok alıştım, artık onsuz yapamam” şeklinde konuştu.

Biyonik elin, el nakline göre daha az komplikasyonları olduğunu söyleyen uzmanlari, el nakillerinde, vücudun yeni  eli reddetmemesi için hastanın yaşamı boyunca ilaç almak zorunda kaldığına dikkat çekiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.