Hava Durumu

Biz Bizans belediyesi miyiz?

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Partili yöneticilerin "yerel seçimlerde Nilüfer'i fethedeceğiz" sözlerine, "Biz Bizans Belediyesi miyiz? Burayı Bizans zannedip hareket etmek, siyaset açısından Türkiye'ye zarar veriyor" dedi. Bozbey, bugün Silivri'deki Ergenekon davasına belediye olarak otobüs tahsis edilmesiyle ilgili, "Biz Çanakkale'ye de Konya'ya da otobüs kaldırıyoruz. Vatandaş talep ederse veriyoruz"dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Biz Bizans belediyesi miyiz?

Hizmetteki 4.yılını basın toplantısıyla anlatan Bozbey, Nilüfer'de demokrasi vurgusu yaptı. Mahalle meclisleri, kent konseyi, Anadolu Arastası, belediye meclisleri vasıtasıyla vatandaşa söz hakkı tanıdıklarını onları dinlediklerini kaydeden Başkan Bozbey, 132 proje için 388 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini, bunun 216 milyon lirasının belediye kaynaklarıyla geri kalanının ise yap işlet devret, hibe, kat karşılığı gibi projelerle yaptıklarını söyledi.

3 meşe gölgesinde birkaç bank için açılış yapmadıklarını ya da bir projeye 3-4 kez tören düzenlemediklerini ifade eden Bozbey, "Bugüne kadar 22 projeyi hizmete aldık. Açılışlara para harcamamaya özen gösteriyoruz. Çünkü bu parayla yeni yatırımlar yapıyoruz. Nilüfer spor, kültür, sanat ve yaşam şehri. Kurulduğunda 56 bin olan nüfusu bugün 340 bini aştı. Toplu konut alanı olarak bakılan Nilüfer bugün cazibe merkezine dönüştü. Burada tarım, sanayi, tarih de var. Kişi başına yatırım miktarı bin 132 lirayı buldu. Nilüfer hedefleri olan bir kent haline dönüştü" dedi.

"ŞUYULANDIRMA SORUNU MECLİSTE ÇÖZÜLÜR"

Mustafa Bozbey, Nilüfer'deki şuyulandırma meselesiyle ilgili belediye olarak tehdit aldıklarını belirterek, "Hazine davayı kazandı. Şuyulandırmayı yapmadığımız için dava edilmekle tehdide uğruyoruz. Bundan sonra vatandaş değil hazine kaybedecek. Hazine vatandaştan aldığının iki katını ödemek zorunda kalacak. Hazine vatandaşa yerini 500 liraya bin liraya satacak belki ancak vatandaş da kamunun uhdesindeki bir yere örneğin Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne ortak olacak. O da satışı isteyecek. Daha sonra hazine iki kat ödemek zorunda kalacak. Biz belediye olarak kendi tapulu mülklerimizi hazineye devrettik, devretmeye devam ediyoruz. Yazık günah. Hazinenin de parası bizim belediyenin parası da bizim. Bu sorun TBMM'de yasal düzenlemeyle düzeltilebilir. Teşebbüsümüz oldu meclisten cevap bekliyoruz" dedi.

"VATANDAŞ İSTEDİ SİLİVRİ'YE OTOBÜS KALDIRDIK"

Bugün Silivri'deki Ergenekon davasına Nilüfer Belediyesi'nin kaldırdığı otobüsle ilgili bir soruya ise Başkan Bozbey şu cevabı verdi: "Biz belediye olarak organizasyon yapmıyoruz. Vatandaş bizden talep etmiştir. Otobüslerimiz boşsa gönderiyoruz. Çanakkale, Ankara, Konya'ya da otobüs kaldırıyoruz. Bugün de vatandaşlarımızın talebi üzerine göndermiş olabiliriz"

"BÜYÜKŞEHİR KANUNİ OLARAK YAPMASI GEREKENLERİ YAPIYOR"

Nilüfer'de yaptıkları araştırmada vatandaşın ilk olarak ulaşım ile büyükşehirin sorumluluğundaki işlerden şikayet ettiğini vurgulayan Başkan Bozbey, "Büyükşehir, Nilüfer'e 800 milyon liralık yatırım yaptığını açıklıyor. Emek hattını da, Emek köprülü kavşağını da bu yatırımların içinde gösteriyor. Zaten kanuni olarak yapması gerekenler. Keşke 50 milyon lira harcayıp, Altınşehir, Özlüce, 100.Yıl Mahalleleri'nde büyük sıkıntıya yol açan Batı Arıtma Tesisi'nin kokusu için de çözüm üretseler" diye konuştu. Başkan Bozbey, önümüzdeki seçimlerde ne düşündüğüyle ilgili bir soruya ise, "Şu anda henüz netleşmiş bir şey yok. Nilüfer'de yapmamız gereken çok projeler var. Bizim için seçim süreci son 2-3 aydır" karşılığını verdi.

FETİH TEPKİSİ

Başkan Bozbey, bugüne kadar hakkında açılan soruşturma ve açılan davanın sayısını bilmediğini, açılan herhangi bir ceza almadığını ifade ederken, AK Parti'ye "Nilüfer'i fethedeceğiz" açıklamalarından dolayı tepki gösterdi. Başkan Bozbey, "Biz Bizans Belediyesi'miyiz? Sanki Fatih Sultan Mehmet gibi İstanbul'u fethedecekler. Orada Bizans vardı. Bu siyaset anlayışı Türkiye'ye zarar veriyor. Artık bundan vazgeçsinler" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.