Hava Durumu

Bize niye kırosunuz diyorlar

AK Parti'nin Rize ve Tokat Milletvekilleri ile Batman esnafı arasında ilginç diyaloglar.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2013 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2013 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bize niye kırosunuz diyorlar

Diyarbakır'ın ardından bugün Batman'a gelen AK Parti'li 45 milletvekili esnafı ziyaret etti. Esnaftan Adnan Demir, milletvekillerini görmekten çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, "Yeter ki bu bölgeye barış gelsin. Bunu daha önce Maliye Bakanı sayın Şimşek'e de söyledim. Sizden beklentimiz çok büyük. Biz gerçekten kardeşiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapın lütfen. Sorun çözülsün, canımı vermeye hazırım" dedi.

Diyarbakır'da dünkü ziyaretlerinin ardından Ak Parti'li 45 milletvekili, bugün Batman'a geçti. Milletvekilleri Batman'ın girişinde bir sosyal tesiste davul-zurnayla karşılandı. Burada partililer tarafından karşılanan vekiller, daha sonra davul-zurna eşliğinde halay çekti. Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, gruplara ayrılan vekillerin isim listelerini okuyarak, hangi vekilin hangi ilçede incelemelerde bulunacağını belirterek, ilçelerde görev yapan vekiller kendilerine tahsis edilen araçlarla ayrıldılar. Aydın'ın da aralarında olduğu 5 grup ise kent merkezinde ziyaretlerde bulundu.


Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Rize Milletvekili Hasan Karali, Kastamonu Milletvekili M.Gökhan Gülşen, Tokat Milletvekili Zeyd Aslan ve Batman Miletvekili Ziver Özdemir'den oluşan grup, gezilerine kent merkezindeki Cumhuriyet Mahallesi'nden başladı. Batman Milletvekili Özdemir, Grup Başkan Vekili Aydın'a, Atatürk Anıtı'nın üzerinde daha önce yazan 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünün kaldırılıp yerine Ulu Önder'in 'Yurtta sulh cihanda sulh' vecizesinin yazılmasını gösterdi. Basın mensuplarının sorusu üzerine Aydın, şunları söyledi:

ŞEKLE TAKILMAYALIM

"Aslında çok güzel işte. Yurtta da barış, cihanda da barış sağlayalım diye güzel bir sözü asılmış. Polemiklere çok takılmamak lazım. Yani insanlar kendini nasıl hissederse hissetsin, kendi düşüncesi, kendi iradesi. Biz zaten ifade ederken her seferinde bu süreci kırmızı çizgilerimizle birlikte ifade ediyoruz. Tek vatan diyoruz, tek bayrak diyoruz, tek millet diyoruz, tek devlet diyoruz. Bunlar bizim asla ödün vermeyeceğimiz şeyler. Bizim bir takım çizgilerimiz var bu süreci anlatırken, dolayısıyla hiç kimsenin endişelenmesine gerek yok. Bu kaygılar hepimizin ortak kaygıları. Bu polemiklere de takılmamak lazım. İnsanların etkin farklılıklarından dolayı da farklı konumlandırmamak lazım. Biz ortak geçmişi yaşamışız. Çanakkale'de mücadele vermişiz. Bu yurdu birlikte vatan yapmışız. Bu toprakları birlikte toprak yapmışız. Birlikte ortak millet olmuşuz. Büyük millet şuuru ve idealiyle hep birlikte mücadele edeceğiz ve bunu yaparken de bu kırmızı çizgilere bağlı olarak yapacağız. Onun dışındaki şeyler özgürce konuşula biliriz, tartışılabilir. Bu sorunları o kırmızı çizgilerin dışında bağlı olarak oturup konuşup her sorunu çözebiliriz. Biz o demokratik olgunluğa eriştik diye düşünüyorum. Şekle takılmayalım."

"SORUN ÇÖZÜLSÜN, CANIMI VERMEYE HAZIRIM"

Daha sonra esnaf gezilerine devam eden milletvekilleri esnaf Adnan Demir ile sohbet etti. Esnaflarla zaman zaman Kürtçe konuşan Ahmet Aydın, sıcak karşılandı. Demir, "Sizi bu şekilde, barış için bu bölgede görmek bizi çok mutlu etti. Şu an o kadar heyecanlıyım ki, mağazaya şu an ateş girse hatta ben öleyim. Yeter ki bu bölgeye barış gelsin. Bunu daha önce Maliye Bakanı sayın Şimşek'e de söyledim. Sizden beklentimiz çok büyük. Biz gerçekten kardeşiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapın lütfen. Sorun çözülsün canımı vermeye hazırım" dedi.

Grup Başkan Vekili Aydın ise, "Sizdeki bu irade olduğu müddetçe bu işi çözeceğiz. El birliğiyle bir can gitmesin diye milletiyle iktidarıyla bu sorunu çözmek istiyoruz" dedi.

"ASLINDA KONUŞTUĞUNUZ DİL ÖNEMLİ DEĞİL"

Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, esnafla Kürtçe sohbetini soran gazetecilere, "Bizim grupta Kürtçe'yi konuşan epey milletvekilleri var. Aslında konuştuğunuz dil önemli değil. Önemli olan yürek dilidir. Yürekten, gönülden o bağı kurabiliyorsanız, asıl ifadeler onlardır. Sözler değil, hangi kullandığınız dil önemli değil. Milletin derdiyle dertleniyoruz. Önemli olan gönül bağını tesis edebilmek. İnsanların kendini ifade edebildiği diliyle konuşmak çok önemlidir. Yıllarca sıkıntılar yaşandı bu ülkede. Bu dil yok sayıldı. Cadde ve sokakta vatandaşların bu dili konuşması yasaklandı. Şimdi bakıyoruz Kürt Dili Edebiyatı dili bölümü açıldı bu ülkede. Devletin bir kanalı Kürtçe yayın yapıyor. RTÜK izin veriyor. İnsanlar kendi dilini öğrensinler, konuşsunlar. Herkes kendini olduğu gibi ifade etsin, bunu sağlayalım. Bu sorunun çözümüyle birlikte emin bölge şahlanacak" dedi.

RİZE MİLLETVEKİLİ KARALİ: BİZ SİZİN DENİZ GÖRMÜŞ HALİNİZİZ

Esnaf ziyareti sırasında Ak Parti'nin Rize Milletvekili Hasan Karali ve Tokat Milletvekili Zeyd Aslan ile esnaflar arasında ilginç diyaloglar ve tartışmalar yaşandı. Esnaf, BDP'nin olaylı Karadeniz turunu anlatırken, "Biz oraya gittiğimizde bize siz Kırosunuz diyorlar. Geri kalmışsınız diyorlar. Niye öyle diyorlar" dedi. Milletvekili Zeyd Aslan ise Batman'ın, Tokat ve Rize'den daha çok geliştiğini söyledi. Bir esnaf ise barış süreci olmasaydı milletvekillerinin burada rahat rahat dolaşamayacağını belirterek, sürecin arkasında olduklarını kaydetti. Milletvekili Aslan'ın 75 milyon nüfusun bu ülkeyi birlikte kurduğunu ve al bayrağın altında birlikte yaşamak istediğini ifade etmesi üzerine esnaf, "Biz de aynı şeyi istiyoruz, biz de bu ülke için kan döktük" dedi.

Rize Milletvekili Hasan Karali de, "Farkımız yok, biz sizin deniz görmüş haliniziz. Bir tünel yapıyoruz. Burasıyla Karadeniz arasındaki mesafeyi kısaltıyoruz. Kahvaltıyı Batman'da yapacaksın, öğle yemeğini Rize'de yiyeceksin, geleceksin seni denize sokacağım. Karadeniz'de bir sıkıntı yok. Orada süreç başarıya ulaşacak mı ulaşmayacak mı diye bir şüphe var. Yoksa kimse sürece karşı değil. Bunu böyle bilesiniz. Bu yarım kalır mı diye bir şüphe var. O şüphe de giderilecek yakında" dedi.

Karali, içtiği çayı soran gazeteciye, "Batman'ı çok seviyorum. Çünkü burada çok az kaçak çay içiliyor. Büyük kısmı ise Rize çayı içiyor. O açıdan Batman'ın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Dünden beri ilk defa böyle harika bir çay içiyorum. Çayda birleşmişiz" diye yanıt verdi.

Esnaf gezisini sürdüren Ak Partili vekillerden Rize Milletvekili Hasan Karali, karşılaştığı Batmanlılara "Ben sizin deniz görmüş halinizim" diyerek selamlaştı. Batman'daki esnaf ziyaretini tamamlayan milletvekili grubu, daha sonra öğle namazını Ulu Camii'nde kıldı. Merkez dışında Beşiri, Sason, Gercüş ve Kozluk'ta da esnafı gezen vekiller, Hasankeyf'te bir araya gelecekler. Milletvekilleri tarihi ve turistik ilçeyi gezdikten sonra Batman'da akşam Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılacağı yemekte bir araya gelerek, Batman temaslarını sonlandıracaklar.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.