Hava Durumu

BM : Filistin seçimleri iki devletli çözüme de katkı sağlayacak

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, Filistin'deki seçimlerin meşruiyeti yeniden tesis ederek iki devletli çözüme de katkı sağlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 23:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BM : Filistin seçimleri iki devletli çözüme de katkı sağlayacak

Wennesland, BM Güvenlik Konseyine brifingde, 22 Mayıs ve 31 Temmuz'da yapılması planlanan milletvekili ve devlet başkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için kayıt yaptıran Filistinlilerin sayısının son derece yüksek olmasını memnuniyetle karşıladı.

Filistinlilerin kendi siyasi geleceklerini belirlemede yer almak istediğini açıkça gösterdiğini belirten Wennesland, işgal altındaki Filistin topraklarında özgür ve adil seçimlerin, Filistin ulusal birliğini ve ulusal kurumların meşruiyetini yeniden tesis etmede çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Wennesland, Filistin seçimlerinin meşru bir siyasi ufku yeniden tesis ederek iki devletli çözüme de katkı sağlayacağını ifade etti.

Tor Wennesland, İsrail'e ise Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin mallarına el koymayı bırakması ve yıkımlara son vermesi çağrısı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.