Hava Durumu

Böcek operasyonuyla ilgili Emniyet Müdürü öyle bir mesaj paylaştı ki...

Başbakan Erdoğan'ın makam aracı ve ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen "Böcek operasyonu" kapsamında aralarında 2 emniyet müdürünün de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk operasyon için twitter'dan şu mesajı paylaştı: "Bugün rüzgar biraz sert. Daha da sertleşecek galiba"

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Böcek operasyonuyla ilgili  Emniyet Müdürü öyle bir mesaj paylaştı ki...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinde ve makamında bulunan böceklerle ilgili soruşturmada 12 emniyet görevlisi hakkında arama ve gözaltı kararları verildi. 5 ayrı yerde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmak üzere Ankara'ya getirilmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde ve evinde bulunan böcek tabir edilen dinleme cihazlarıyla ilgili "casusluk" suçundan başlatılan soruşturmada, ilk operasyon bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen suçlarla Mücadele Soruşturma Bürosu Savcısı Durak Çetin'in talimatıyla İstanbul, Diyarbakır, Erzurum, Gölbaşı ve Ankara'daki mahkemelerden şüphelilerle ilgili arama kararları çıkarıldı.

ESKİ KORUMA MÜDÜRLERİ DE VAR

Çetin'in talimatı ile aralarında bir dönem Başbakan Erdoğan'ın koruma müdür yardımcılığını yapan emniyet Z.B. ve Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı görevinden 2012 yılında alınan emniyet müdürü M.Y'nin de bulunduğu 12 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararları verildi. Şüpheliler arasında bulunan emniyet mensubu Ferhat D.'nin ise yurtdışında olduğu bu nedenle gözaltına alınamadığı öğrenildi.

Soruşturmanın bir süre önce böceklerle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan savcılığa gönderilen rapor doğrultusunda operasyona dönüştüğü kaydedildi. Şüpheliler Emniyet'teki ifadelerinin ardından önümüzdeki günlerde savcılığa sevk edilecek.

Öte yandan TÜBİTAK çalışanı Pasan P.'nın ise gözaltında olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

ERZURUM'DA DA OPERASYON YAPILDI

Savcı Duran Çetin'in talimatı üzerine Erzurum'da üst düzey bir emniyet görevlisi için operasyon yapıldı.

Talimat doğrultusunda Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üst düzey yönetici için casusluk şüphesiyle operasyon yapıldı. Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şöyle dedi; "Ankara'nın operasyonu. Bize talimat yazısı gönderildi. Bizden bir kişinin evraklarının gönderilimesi istendi. Biz de gerekli operasyonu yaptık ve belgeleri Ankara'ya gönderdik. Emniyette yönetici, rütbeli kadrosunda. Kendisi şu an geçici görevle şehir dışında. Görevli makamlara yerini bildirdik, orada gözaltına alınacak."

EMNİYET MÜDÜRÜ: BUGÜN RÜZGAR SERT

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, soruşturma üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar’ın evinde arama yapılması ve yakalanmasını Twitter hesabında değerlendirdi. Karabörk, tweet’inde "Bugün rüzgar biraz sert. Daha da sertleşecek galiba" diye yazdı.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah saat 06.00'da Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Karabük ve Yozgat'ta eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlar kapsamında Ankara'da 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 1, Yozgat'ta 2, Karabük'te ise 1 olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. Dördüncü sınıf emniyet müdürü, müstafi Serhat D. ise yurt dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı ancak evinde arama yapılıyor. "Casusluk" suçlamasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişiler şöyle :

-1. sınıf emniyet müdürü M.Y. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan M.Y., şu an itibarıyla Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapıyor.

-1. Sınıf Emniyet Müdürü Z.B. Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan Z.B, şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında çalışıyor.

-3. Sınıf Emniyet Müdürü A.Ö.. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan A.Ö., şu an itibarıyla A. Gaffar Okkan PMYO'da görev yapıyor.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü S.D. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan S.D., Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan S.D., bu nedenle gözaltına alınamadı.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü S.Z. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Z.S., şu an itibarıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapıyor. Evinde bulunamadı, evinde olduğu öğrenildi.

-Emniyet amiri görevinden ihraç edilen A.T.. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında çalışan A.T. meslekten ilişiği kesildi.

-Komiser E.Ç.. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan E.Ç., Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.

-Başpolis Memuru İ.S. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru H.B.Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğünde çalışıyor.

-Polis memuru H.Y., KOM Daire Başkanlığında çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne nakledildi.

-Polis memur S.S., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru İ.U. İstihbarat Dairesi Başkanlığından, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne tayin edildi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.