Hava Durumu

Bölgesel yağlanmadan kurtulmak mümkün!

Bölgesel yağlanma sorunundan kurtulmanın mümkün olduğunu belirten uzmanlar, lazer liposuction teknolojisinin en çok tercih edilen uygulamalardan biri olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bölgesel yağlanmadan kurtulmak mümkün!

Bölgesel fazlalıklarından kurtulmak için herkesin birçok yönteme başvurduğunu belirten uzmanlar, lazer liposuction teknolojisi ile bu fazlalıklara sebep olan yağ hücrelerinin kolayca parçalanarak vücuttan uzaklaştırılabildiğine dikkat çekti. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Aydın, "Lazer liposuction uygulamasında ana prensip, esas olarak lazer ışığı ile doğrudan yağ hücresinin zarının patlatılmasıdır. Bu yöntemle yağ hücreleri parçalanarak dağılıyor ve dağılan hücreler vakum yardımıyla vücuttan uzaklaştırılıyor. Tabi bu sırada alt deriyi de etkileyen lazer enerjisinin kollajen ve elastik liflerin üretimini tetikleyerek doku kalitesini arttırdığı ve bunun sarkmaları engellediği klinik olarak da onaylanmıştır" dedi.

Lazer yardımlı yağ emme sistemi hakkında bilgi veren Aydın, "Lazer makinesinden elde ettiğimiz enerjiyi fiber optik kablolarla kanülün ucuna aktarıyoruz. Küçük bir delikten yağ dokusu içerisine gönderilen kanülün ucundaki lazer de yağ hücrelerinin zarlarına ve damarlara hassastır. Lazer lipolizde kanülün ileri geri hareketiyle ortamdaki yağlar eriyik hale getirilir. Bu eriyik yağ dokusu yağ emme denilen liposuction kombinesi ile vücut tarafından uzaklaştırılıyor. Tabii ki bunların hepsi bir ameliyattır. Bu operasyonların gerçekleşmesi için ameliyathane ortamı gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Birkaç bölgesinde az veya orta seviyede yağ birikimi olan hastalarda lazer liposuction tedavisinin uygun olduğunu ifade eden Aydın, "Lazer liposuction uygulamasından sonra sonuçlar gözle görülebiliyor. Ödemin ortadan kalması için 3-6 ay arasındaki süreçte daha net sonuç alınabilir. Uygulama sonrasında hastalar hayat tarzlarını değiştirerek yediklerine içtiklerine dikkat etmeli ve içinde mutlaka spor olan bir yaşantı tercih etmelidir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.