Hava Durumu

Bölükbaşı için beklenen son

Bursaspor’da dün tarihi bir kongre yaşandı. Recep Bölükbaşı ve yönetimi ibra edilmedi. 3 ay içerisinde herhangi bir kongre üyesinin mahkemeye başvurması durumunda yargı süreci başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bölükbaşı için beklenen son
İKİNCİ KEZ YAŞANDI

Bursaspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda tarihi bir gün yaşandı. Yeşil Beyazlı kulüpte ikinci kez bir yönetim ibra edilmedi. Daha önce Kani Şen yönetimi 1998-99 sezonunun ardından yapılan kongrede ibra edilmemişti. Bursaspor’da ikinci kez aynı durum yaşandı. 

SALONDAN AYRILDI

TOFAŞ Spor Salonu’nda yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da salonu dolduranların yüzde 90’ı Recep Bölükbaşı yönetimini ibra etmedi. Bu kararın ardından Bölükbaşı oy kullanmayı beklemeden salondan ayrılmak zorunda kaldı. 

AY İBRA ETMEDİ

Kongrede Ali Ay ve yönetimi Bölükbaşı’nı ibra etmezken, Burhan Vatan ile ekibi Recep Bölükbaşı ve yönetimini ibra etti. Yönetimin ibra edilmemesinin ardından 3 aylık süreçte herhangi bir kongre üyesinin mahkemeye başvurması, yargı sürecini başlatacak.

Borcun artmasını kabullenemiyorum

Bursaspor eski başkanı Levent Kızıl, ibra oylaması öncesi konuşma yaparak Recep Bölükbaşı yönetimini eleştirdi. Kızıl; “Geçen dönem borç 125 milyondu. Kasım ayı sonunda 230 milyona çıktı. Ozan Volkan, Bakambu, Enes satılıp borcun bu hale gelmesini kabul edemiyorum. 10 milyon TL vergi borcu sebebiyle Batalla imza atamıyor. 7 ayda artan 110 milyon TL borcu sormanın eski bir başkan ve genel kurul üyesi olarak en doğal hakkım olduğuna inanıyorum” dedi. 

Büyük tepki geldi

Recep Bölükbaşı, kürsüye büyük tepkilerle çıktı. ‘Yalancı Recep’, ‘Recep dışarı’, ‘Hırsızlar Teksas’a hesap verecek’ tezahüratında bulunulurken, Bölükbaşı konuşma yaparken de alkışlarla ve ıslıklarla susturuldu. 

Kurtulan hesap sordu

Bursaspor tribün lideri Selim Kurtulan, kongrede söz alarak Recep Bölükbaşı’nı eleştirdi. Kurtulan; “Bir sürü yolsuzluk var. 150 milyon TL bankalardan çekildi. 8 oyuncu satıldı. 275 milyon TL borç var deniyor. Borç 275 milyonsa ben ödeyeceğim, borç 500 milyon. Arsayı, fabrikayı, futbolcuları sattın. Satmadığın bir kongre üyeleri kaldı” dedi. 

Recep Günay konuştu ve çekildi

Bursaspor başkan adayı Recep Günay, kongre salonunda yarıştan çekildi. Bursaspor’un bankalara borçlanamayacağı-nı söyleyen Günay; “Bursaspor bankalara borçlanamaz. 6 ayda ödenen para 12 milyon TL. Bursaspor’un tüzüğüne göre bu borç kişilere ödetilir. Tüzüğün 42’nci maddesinde yazan aynen bu” dedi. 

Satma değil borçlanma yetkisi verildi

Bursaspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda yeni yönetime borçlanma yetkisi verildi. Kongre Divan Kurulu Başkanı İlhan Parseker, Minareliçavuş’taki fabrikaların satışından yola çıkarak “Bu satma değil sadece borçlanma yetkisi” uyarısında bulundu. 

Borç 270 milyon

Bursaspor kulübü kongre öncesi borç tablosunu açıklamıştı. Kulübün kısa vadeli borçlarının toplamı 96 milyon 966 bin 688 TL, uzun vadeli borçlarının toplamı 173 milyon 125 bin 189 lira TL, toplam borcunun ise 270 milyon 91 bin 878 TL olduğu üyelerin bilgisine sunuldu. Kısa vadeli borçların içerisinde 49 milyon 385 bin 671 TL’lik kısmı bankalar, 4 milyon 593 TL’lik bölümü menajerler ve diğer kulüpler, 18 milyon 994 bin 616 TL’lik tutarı da 2015-16 sezonu oyuncu ve teknik kadroya olan borçlar oluşturuyor. Bursaspor’un yine kısa vadeli borçları içerisinde ödenmesi gereken 9 milyon 43 bin 958 liralık vergi ve stopaj borcu yer alıyor. 

Tüzük genel kurulu yapılacak

Divan Başkanlık Kurulu’nun önergesiyle Genel Kurul’a bir madde daha eklenirken, 2016 yılı içerisinde Tüzük Genel Kurulu yapılacak. Tarih, Divan Başkanlık Kurulu tarafından kararlaştırılacak. Buna göre Genel Kurul’da seçimli kongrenin iki güne yayılması ve başkan adaylığına kriter getirilme konuları konuşulacak ve karara bağlanacak. 




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.