Hava Durumu

Bomba iddia...IŞİD Türkiye'den Kobani'ye saldırıyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD’in Türkiye topraklarını kullanarak Kobani’ye saldırdığını ve bunun görüntülerinin olduğunu öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2014 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2014 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bomba iddia...IŞİD Türkiye'den Kobani'ye saldırıyor
IŞİD’in önceki gün Türkiye topraklarından Kobani’ye saldırdığını ve görüntülerin olduğunu ileri süren Demirtaş, şu iddialarda bulundu:

"IŞİD, dün Kobani topraklarına Türkiye’den saldırı yaptı. Valilik, Genel Kurmay ve Başbakanlık inkar edici açıklamalar yaptı. Fotoğraf, görüntüler var. Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım Bakanlığı’nın bir kurumudur. TMO, o silolar Türkiye sınırı içerisindedir. Görüntülerde açık açık var; IŞİD barbarları, TMO silolarından Kobani’ye ateş ediyorlar. Dünkü görüntüler var. Oraya nasıl rahat bir şekilde girebiliyorlar? Nasıl oradan bu şekilde bir savaş yürütüyorlar? Bunu açıklamaları lazım. Orada 70 gündür nöbet tutanları copluyorlar ama IŞİD barbarları Türkiye sınırını rahat rahat kullanabiliyorlar. Başbakan’ın çıkıp bu konuyla ilgili açıklama yapması gerekiyor. IŞİD barbarlarının sınırı kullanma izni verildi mi? Bundan haberiniz var mı?" 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.