Hava Durumu

Bombayı PKK değil karısı ve öz oğlu koymuş!

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde çalıştıkları kamu kurumlarına gitmek üzere bindikleri araca konulan bombanın patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü olayı jandarma aydınlattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bombayı PKK değil karısı ve öz oğlu koymuş!
İlk gün 3 kişinin PKK bombasıyla öldüğü belirtilirken, jandarmanın yaptığı çalışmada Ahmet Ertaş’ın eşi Z.E.’nin oğlu M.E. ile birlik olup araca bomba koyduğu ortaya çıktı. Z.E.’nin, eşinin parası ve mülküne el koymak için bunu planladığı ileri sürüldü. Kocasını parasını almak için oğluyla bir olup aracına koydukları bombayla öldürmüşler

Uludere İlçesi’ne bağlı Yemişli Köyü’nde yaşayan Tapu Müdürlüğü’nde çalışan Ahmet Ertaş ile Devlet Hastanesi’nde çalışan Diyar Oslu ve Abdulkerim Oslu, çalıştıkları kuruluşlarındaki işlerine gitmek üzere, geçen 9 Şubat’ta otonmobille hareket ettiler. Ancak bindikleri otomobile konulan bombanın patlaması sonucu Ertaş ve Diyar Osluolay yerinde, Abdulkerim Oslu ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası, PKK’lıların araca tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü belirtilirken, gerçekler ise jandarma ekiplerinin 4 ay süren çalışmasından sonra ortaya çıktı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 4 ay süren titiz çalışmasında, 3 kişinin ölümüne neden olan bombanın Ahmet Ertaş’ın eşi Z.E. ve öz oğlu M.E. ve bunlara yardım eden 3’üncü bir kişi tarafından yerleştirildiğini tespit etti. Bunun üzerine jandarma ekipleri 25 Haziran’da 3 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, anne Z.E. ve oğlu M.E. ile adı açıklanmayan bir kişi olmak üzere toplam 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişi, getirildiği Uludere Jandarma Komutanlığı’nda alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevkedildi. Savcılıkta verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 3 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Z.E.’nin kocası Ahmet Ertaş’ın parası ile mülküne el koymak, ölümünden sonra devletin vereceği tazminat ve maaşı almak için plan yaptığı, oğlu M. E. ve adı açıklanmayan 3’üncü bir kişi ile birlikte hareket ederek araca bomba koyarak terör olayı süsü verdikleri belirtildi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.