Hava Durumu

Bonzai baronları yakalandı... Polis rüşveti kabul etmiş gibi yapınca...

İstanbul'da uyuşturucu ile yakalanan zanlılardan biri polise 80 bin TL nakit, lüks otomobil ve kendilerini eve bırakma karşılığında 70 bin TL vermeyi önerdi

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2017 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2017 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bonzai baronları yakalandı... Polis rüşveti kabul etmiş gibi yapınca...

İstanbul Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sinek ilacı, tarım ilacı ve aseton karışımıyla ürettikleri bonzai ile gençleri zombiye çeviren uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon başlattı. Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre şüphe üzerine lüks bir Otomobil, Kemal SunalCaddesi'nde durduruldu.

Aramada, 2 kilodan fazla bonzai ele geçirildi. Araçtaki İbrahim K., Ahmet B. ve Türkmen uyruklu Zhazira S. gözaltına alındı. Şüphelilerden Ahmet B., 'suçun hafifletilmesi veya örtbas edilmesi' karşılığında polise 80 bin TL nakit, lüks otomobil ve kendilerini eve bırakma karşılığında 70 bin TL vermeyi önerdi. Şüphelileri bekleten polis, durumu hemen savcılığa bildirdi.

Savcılık kontrollü bir şekilde rüşvet operasyonu düzenlenmesi talimatını verdi. Polis, Ahmet B.'nin rüşvet teklifini kabul etmiş gibi yaptı. Ahmet B. de kendilerini bırakacağını düşünerek polisi, Kayaşehir'deki lüks evine götürdü. Evde uyuş- turucu satıcılarına, 'rüşvet verirken' suçüstü yapıldı. 3 şüpheli gözaltına alındı.

İMALATHANE BULUNDU

Ahmet B.'nin yakalandığı otomobilde yapılan aramalarda, Kayaşehir'de lüks bir siteye ait anahtarlık ve bir daireye ait anahtar bulundu. Sitede çok sayıda dairede deneme yapan ekipler, sonunda anahtarın açtığı kapıyı buldu. Dairede Ahmet B.ve İbrahim K.'nın sinek ilacı, tarım ilacı ve aseton karışımıyla gençleri zombiye çeviren bonzai imalathanesi ortaya çıkarıldı.

Evde yapılan aramalarda, 1 tabanca ve çok sayıda fişek, 2 pompalı tüfek, kilolarca çeşitli uyuşturucu madde ve imalatta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Sorgusu süren Ahmet B. ve İbrahim K.'nın, ürettikleri bonzaileri daha sonra torbacılara dağıttıkları, polisin dikkatini çekmemek için de spor kıyafetlerle kız arkadaşlarıyla geziyormuş gibi davrandıkları öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.