Hava Durumu

Borçları yüzünden ölmeden mezara girdi

Sırbistan'da yaşayan 43 yaşındaki Bratislav Stojanovic, borç batağına saplanıp, ödemelerini yapamayınca her şeyini kaybetti. Çareyi 100 yıllık mezarda kalmakta bulan yoksul adam, 15 yıldır burayı evi gibi kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Borçları yüzünden ölmeden mezara girdi
Bratislav Stojanoviç, Niş'te bulunan bu mezarda yaşayan bir evsiz... 43 yaşındaki inşaat işçisi Stojanoviç'in hiç düzenli bir işi olmadı.Daha önceleri terk edilmiş evlerde yaşayan Stojanoviç yaklaşık 15 yıldır bu mezarlıkta yaşıyor.

Sadece 2 metre kare genişliğinde ve yaklaşık 1 metre kadar yükseklikteki mezarda kalmanın caddelerde kalmaktan çok daha rahat olduğunu ifade eden Stojanovic, "Burası kuru ve sıcak. Burada birkaç lambam ve kişisel eşyalarım var. Tabi ki burası bir saray değil ama caddelerden çok daha rahat" diyor.

Ölülerle birlikte kalmanın sanıldığı gibi korkutucu olmadığını belirten inşaat işçisi Stojanovic, "Başlangıçta korkmuştum ama kaldıkça alıştım. Şimdi ölülerden çok yaşayanlardan korkuyorum! Ne zaman mezardan sürünerek dışarı çıkmaya kalksam etrafta kimseler var mı diye kontrol ediyorum. Aksi halde insanları korkutabilirim" açıklamasında bulundu.



Çevrede yaşayanların kendisine dostça yaklaştığını, çöplerden insanların attıklarından yeterince besleyici yiyecekler bulduğunu belirten yoksul adam, "Mezarda uyumak beni korkutmuyor. Ölü ölüdür. Beni asıl korkutan aç kalmak. Ve eğer bir akşam ölürsem doğru bir yerde olacağım." diyor.

Sırbistan'ın Nis kentindeki mezara defin işleminin üzerinden uzun süre geçtiği için kime ait olduğu bilinmiyor, dolayısıyla teknik olarak da bir sahiplik söz konusu değil. Yetkililer, mezarda kimin yattığının da bilinmediğini, Stojanovic'i buradan tahliye etmek için de bir planları olmadığını belirtiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.