Hava Durumu

Borusan, Gemlik'te okul ve cami yaptıracak

Gemlik ilçesinde Borusan Holding tarafından inşa edilecek okul ile holdingin kurucu ve onursal başkanı Asım Kocabıyık'ın ailesi adına yapımını üstleneceği caminin protokolü törenle imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2012 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Borusan, Gemlik'te okul ve cami yaptıracak

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Valiliği'nde gerçekleştirilen protokol törenine Vali Şahabettin Harput, Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve İl Müftüsü Mahmut Gündüz katıldı.

Borusan Holding tarafından eğitim zincirinin altın halkasına bir zincir daha eklendiğini ifade eden Vali Harput, ''Asım Kocabıyık ve ailesi Gemlik'e bir eğitim kurumu ile bir cami kazandırıyor. Bu hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz'' dedi.

Asım Kocabıyık da Gemlik ilçesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Hayatımız boyunca eğitimin önemine inandık. Eğitime desteği her zaman milli bir görev olarak gördük. Ülke kalkınmasının ancak iyi eğitim almış kuşaklarla olacağına inanıyorum. İnşa edeceğimiz okulun, yarının başarılı yöneticilerine, iş adamlarına, öğretmenlerine, mühendislerine ve doktorlarına güçlü bir temel eğitim vereceğine inanıyorum. Ailem adına yaptıracağımız caminin de Gemlik'in ihtiyacına cevap vereceğini umuyorum. Yaptığımız bu hizmetlerle ülkemizin bize verdiklerini ülkemize geri vermeye çalışıyoruz.''

Gemlik'teki Osmaniye Mahallesi'nde 24 derslikli olarak yaptırılacak okula Borusan Ortaokulu ismi verilecek. Hafriyat ve temel altı dolgu işleri Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak olan okulun bünyesinde 3 laboratuvar, kapalı spor salonu, idari birimler, basketbol, voleybol ve küçük futbol sahası yer alacak. Okulun bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.