Hava Durumu

Bosch'tan Bursa'ya Bakan Işık'ın da katılımıyla dev yatırım

Alman devi Bosch’un Bursa’daki en gelişmiş dizel teknolojisine sahip enjektörlerinin üretileceği yeni tesisinin açılışını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin artık kas gücünden beyin gücüne geçmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bosch'tan Bursa'ya Bakan Işık'ın da katılımıyla dev yatırım

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Boch'un 2013-2015 yılları arasında 850 milyon lira yatırımla kurduğu ve 500 kişiyi istihdam edeceği Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinin açılışına katıldı. Törende Bosch’un Türkiye temsilcisi Young’a böyle bir tesisten dolayı defalarca teşekkür eden Bakan Işık, “Bizim bir sloganımız var. O da, ‘Durmak yok yola devam’ Durmak yok yatırıma, inovasyona, AR-GE’ye devam” dedi.

Bugüne kadar Türkiye’ye güvenen hiç kimse mahcup olmadığını anlatan Bakan Işık sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’ye güvenen hiç kimse zarar da etmedi. Türkiyeye güvenenler her zaman karlı çıktı. İşta bu fabrika bunun güzel bir örneğidir. Biz bunları söylerken, üzerimize düşenin ne olduğunu biliyoruz. Yeni yatırım yapmak istiyor Bosch, ama arazi fiyatları yüksek. Ben Bosch adına Türkiye’de çalışan arkadaşlarımızın Türkiye’yi ne kadar yakınen sevdiğine şahidim. Bosch’un Türkiye’de daha çok yatırım yapmak istediğinin farkındayım ve bunu her zaman takdir ediyorum. Biz diyoruz ki, ‘Siz yatırım yapmak isteyin. Hele hele ileri teknolojiye yatırım yapın, biz de size elimizden gelen tüm imkanları seferber edelim. Yer tahsis edeceğiz, gerektiği zaman her türlü desteği vereceğiz. Biz Türkiye olarak artık sadece global şirketlerin yatırım yapmalarını istemiyoruz. Yatırım yapmaları bizim için çok önemli, ama yatırım yaparken aynı zamanda AR-GE ve inovasyon faaliyetlerini de Türkiye’de yapmalarını istiyoruz. Neden? Çünkü çok yetenekli kabiliyetli bir insan yapımız var. Nitelikli insan yapımız var. Artı çok agrasif desteklerimiz var. Eğer bugün Türkiye’de siz AR-GE merkezi kurmak isterseniz, devlet olarak yüz liralık harcamanın 40 lirasını biz veriyoruz. Yeter ki gelin, Türkiye’de yatırım yapın. AR-GE ve inovasyon faaliyeti bir kas gücü faaliyeti değildir. AR-GE ve inovasyon bir beyin gücü faaliyetidir. Biz kas gücünden beyin gücüne ne kadar fazla geçersek, Türkiye’nin gelişimi, ilerlemesi ve kalkınması o kadar hızlı olacaktır. Türkiye kas gücünden beyin gücüne doğru evrildikçe, kadınlarımızın çalışma hayatındaki yeri daha da artacak. Bu Türkiye’nin çok önemli bir potansiyelinin de harekete geçmesi anlamına geliyor”.

Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young ise Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 1’ini Bosch Türkiye’nin gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bosch Grubu’nun dünya çapındaki operasyonlarına baktığımızda Türkiye önemli bir üretim ve ihracat bölgesidir. 2013 yılındaki ihracat rakamımız 1 milyar avroyu geçmiş durumda. Türkiye’deki olumlu gelişmemizi sürdüreceğimizden eminiz. Türkiye’nin yıllık ihracatının yüzde 1’i Bosch tarafından sağlanıyor ve ülkemiz giderek daha cazip bir Ar-Ge merkezi haline geliyor. Türkiye’deki 3 AR-GE merkeziyle dünya çapındaki gelişmelere öncülük eden, Amerika’dan Japonya’ya kadar 13 ülkeye AR-GE ihraç eden Bosch Türkiye, son üç yılda AR-GE’ye 70 milyon avro harcadı. Bosch Türkiye, 3 AR-GE merkezinde 330’dan fazla çalışanıyla sadece 2013 yılında 75 adet patent başvurusunda bulundu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, Bakan Işık’a tesiste üretilen enjektör hediye etti. Ardından Bakan Işık, protokol üyeleriyle birlikte tesisin açılış kurdelesini kesti. Tesisi de gezen Bakan Işık, yetkililerden bilgi aldı.

Açılış törenine AK Parti Bursa milletvekilleri, Vali Münir Karaloğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bosch Sananayi ve Ticaret A.Ş. Ticari Genel Müdürü Dieter Wohlfarth ile Teknik Genel Müdürü Marc Weller ile sanayici ve iş adamları katıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.