Hava Durumu

Böyle yardım görülmedi

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde kurulan Gençlik Platformu, Ramazan ayında örnek bir yardım kampanyasına imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2012 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2012 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Böyle yardım görülmedi

İlçeye bağlı 8 köyü ziyaret eden platform üyeleri, bakkallardaki borç defterlerini kapatarak, içindeki malları satın alıp yoksullara dağıttı.

Yenişehir'de geçen yıl kurulan Gençlik Platformu tarafından hazırlanan proje herkesin takdirini topluyor. Hem fakir vatandaşlara destek olmak hem de yereldeki işletmelere katkıda bulunmak için hazırlanan proje kapsamında gençler, Yenişehir'in Toprakocak köyünü ziyaret etti. Asiye Aydın'a ait Aydın Bakkal'a giren platform üyeleri, önce veresiye defterini istedi. 317 TL'lik borcu kapatan platform üyeleri, daha sonra bakkaldaki yaklaşık 5 bin TL'lik malzemeyi satın aldı. Üyeler, aldıkları malzemeleri öncelikle borç defterinde ismi bulunanlara ve ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Yenişehir Gençlik Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Araz, kardeşlik ayı Ramazan'da vatandaşlara örnek olmak istediklerini söyledi. Araz, "Hem 'sevgi, sevgi' diyoruz ama bir şey yapmıyoruz. Sevgi eylem istiyor. Fedakarlık yapıp küçük işletmelere can vermemiz gerekiyor. Bizim bu yaptığımız küçük bir başlangıç. Münferit bir organizasyon, farklı köylerde de bunu devam ettirmek istiyoruz. Biz platform olarak bir tek kişinin bile yüzünü gülümsetebilir miyiz diye proje başlattık. Yaptığımız çalışma sonucu bir tek kişinin değil, birçok kişinin yüzünün güldüğünü görüyoruz ve bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Aynı uygulamaya 8 köyde daha devam edeceklerini söyleyen Araz, 70 hanelik köyde beraberlerinde getirdikleri 400 parça kıyafet ve 150 Ramazan paketini dağıtacaklarını belirtti.

Uygulamanın çok yararlı olduğunu söyleyen bakkal sahibi Asiye Aydın da, "Çok güzel bir organizasyon, hem ihtiyaç sahiplerine destek oluyorlar hem de bizim yaşamamıza. Bu tür uygulamaların devam etmesini bekliyoruz" dedi.

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.