Hava Durumu

Boyun ağrısı deyip geçmeyin

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, boyun ağrılarının fıtık, duruş bozukluğu, yatak ve yastık seçimi gibi birçok sebebi olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2017 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2017 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Boyun ağrısı deyip geçmeyin

Boynun başın desteklenmesini ve dik durmasını sağladığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, "Boyun ayrıca başımızdan gövdeye uzanan büyük damarları, omurilik ve kollara giden sinirleri korur. Omurganın en karmaşık yapılı ve en hareketli kısmı olduğundan dışarıdan gelen etkilere daha çok maruz kalır. Boyun ağrılarının başlıca sebebi ise, yanlış yatak ve yastık seçimi, kas ve bağ zedelenmeleri, kireçlenme, travmalar, romatizmal hastalıklar, omurga kanalının daralması, fıtık ile psikolojik olabilir" dedi.

Tüm omurgalarda olduğu gibi boyun omurları arasında bulunan disk adı verilen yastıkçıklar olduğunu belirten Şahabettinoğlu, "Diskler omurların birbirine sürtünmesini engeller ve adeta bir amortisör görevi görerek esner. Üzerilerine düşen yükü absorbe ederek dengeli olarak alt seviyelere iletir. Disk yapısının jölemsi çekirdeğinin omurlar arasından taşıp omurilik veya kollara giden sinirlere doğru taşması olan boyun fıtığı rahatsızlığında, bu taşmanın yol açtığı basının büyüklüğüne ve etkinliğine göre hastalarda boyun ve kol ağrısı, kol kaslarında kuvvet azalması, kollarda-ellerde uyuşma ve hissizlik, baş dönmesi görülebilir. Gerekli tetkiklerle desteklenmiş iyi bir muayenenin önemi çok büyüktür. Disklerin yapısını bozan fiziksel yükler kadar zihinsel yükler de önemlidir" şeklinde konuştu.

Boyun fıtığında uygulanan manuel terapi ile yüzde 98 hastanın ameliyatsız olarak tedavi edilebildiğini belirten Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, "Haftada 2 kez yapılan ve toplamda 2-10 seans tedavi uygulanmaktadır. Koruyucu olarak hastalara boyun egzersizleri verilip boyun-omuz-sırt kaslarının güçlendirilmesi ve günlük yaşam aktivitelerine de dikkat etmeleri gerekmektedir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.