Hava Durumu

Bozbey'den adaylık yorumu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, AS TV ve Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna ile yazı işleri ekibi ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2018 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bozbey'den adaylık yorumu

HABER I Burcu SEKMEN I

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yerel seçimler öncesi hakkında çıkan spekülasyon- lara son noktayı koydu. Bozbey, adaylığı ile ilgili kararın sonbaharda netlik kazanacağını belirtti.

'ÜÇ İHTİMAL BULUNUYOR'

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sönmez Medya'yı ziyaret etti. 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar veren Bozbey, adaylığı konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bozbey, adaylığı için kararını gündemde olan yerel yönetimler yasasına göre vereceğini söyledi. 19 yıldır Nilüfer'de belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Bozbey, "Şu anda üç ihtimal var. Büyükşehir mi, Nilüfer mi ya da hiçbiri mi? Daha bir yılı aşkın süremiz var. Şimdi 'buraya adayız dersek' o zaman ya Nilüferliler'i, ya siyasileri küstüreceğiz ya da beklentisi olanları küstüreceğiz. Bence zamanı var. Aksilik olmazsa ekim-kasım aylarında netlik kazanır" dedi.
Nilüfer'de kördüğüm haline gelen kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Mustafa Bozbey, "Kentsel dönüşüm keyfe göre yapılacak bir iş değil. Sorumluluk duygusuyla bilimsel çalışmalara dayanarak çözüm üretmeliyiz" dedi.

UYDU KENT MODELİ

Bursa için 'uydu kent modelinin' benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Bozbey, "Sağlıklı görülen ve gerekli çalışmalarla belirlenen noktalara 250-300 bin nüfusluk uydu kentler oluşturulmalı. Bu tür çözüm odaklı tüm çalışmalarda işbirliğine varız.
Ama bu çalışmaları yaparken kentin dinamikleriyle mutlaka bir araya gelinmeli" değerlendirmesinde bulundu. Bursa'daki trafik sorunu da hakkında da konuşan Mustafa Bozbey, kent içi ulaşımının rahatlaması için raylı sistemin yaygınlaşması gerektiğine işaret etti. Raylı sistem ve kentsel dönüşümün bir plan çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, "Bursa acilen metro siste-mine dönmeli. Akıllı kavşak uygulaması kesin çözüm müdahaleleri değil. Kısa vadede rahatlatıcı işlemlerdir. Trafik ve ulaşım sorununu çözmek için başta kentsel dönüşüm sonra da ileri teknik düzeyde katlı yollara yönelmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.