Hava Durumu

Bozbey'den Büyükşehir'e baz istasyonu tepkisi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde elektromanyetik alan ölçümleri ve baz istasyonlarıyla ilgili açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bozbey'den Büyükşehir'e baz istasyonu tepkisi
Bozbey, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin tamamen bilimsel verilere dayandırarak her yıl yaptıkları elektromanyetik alan ölçümlerine itirazının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bozbey, “Aynı yasanın, hem de hükmü çok açık olan yasanın, hangi mantık ve bakış açısıyla bu şekilde yorumlandığını anlamak mümkün değil. Üstelik hüküm yoruma da açık değil. Az önce belirttiğim gibi oldukça net. Ama bazıları yasaları işine geldiği gibi yorumlamayı adeta alışkanlık haline getirdi. Ama söz konusu olan sağlıksa, halkın sağlığını ilgilendiriyorsa orada biz dur bakalım deriz” dedi.

Yasanın ilgili maddelerinin çok açık olduğunu ifade eden Bozbey, şunları kaydetti:
“Büyükşehir Belediyesi sınırları dışındaki belediyeler için 5393 sayılı yasanın 15. maddesine baz istasyonları ile ilgili bazı ilaveler yapılmış; ancak alt fıkrada da büyükşehir sınırlarında bu yetki büyükşehirlere verilmiş ve ücret yatırıldıktan sonra 20 gün içinde yer seçim belgesinin verilmesi şart koşulmuştur. Büyükşehir açıklaması bu sebeple gerçekleri yansıtmamaktadır. Bugüne kadar büyükşehire bu konuda müracaat olmaması yasanın uygulanmayacağı anlamına gelmez. Büyükşehir, açıklamasında, ‘kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar yer seçim belgesi ve ücreti bakanlık tarafından belirlenmemiştir’ deniliyor. Sorarım size, belirlenmemiş ise neden baz istasyonu kurulmasına izin verildi?”

Büyükşehir Belediyesi’nin anayasaya aykırı hareket ettiğinin altını çizen Bozbey, “Büyükşehir Belediyesi’nin ‘20 günlük sürede cevap alamayan firmanın baz istasyonunu istediği yere kurma hakkı bulunmamaktadır’ iddiasını, başta da belirttiğim gibi yasa açık bir şekilde çürütüyor. Açıklamada, ‘Belediyemizden izin alınmadan kurulan baz istasyonlarının tespitinde ilgili GSM şirketlerine ceza uygulaması yapılmaktadır’ deniliyor. Biz de kamuoyu adına soruyoruz: Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu şekilde kaç istasyon için ne kadar ceza verdiğini açıklamalıdır. Bursa Büyükşehir Belediyesi kendisine verilen sorumlulukları yerine getirirken, anayasada belirtilen ‘Herkes dengeli ve sağlıklı yaşama hakkına sahiptir’ ilkesini gözeterek Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından belirlenen elektromanyetik alan limit değerlerin altında kurulumların yapılmasını temin etmektedir” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.