Hava Durumu

Bozdağ'dan Reza Zarrab açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, NATO'nun skandala ilişkin özür dilemesini olumlu bulduklarını belirterek, "Olayın üstü örtülmemeli" uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bozdağ'dan Reza Zarrab açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, NATO'da meydana gelen skandala ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ sadece Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alınmadığını tüm Türkiye'ye saygısızlık yapıldığını söyledi.

Bozdağ olayın NATO tarihindeki en büyük skandallardan biri olduğunu belirtti. NATO'dan gelen özürlerin olumlu karşılandığını ifade eden Başbakan Yardımcısı, olayın üstünün örtülmemesi gerektiğinin ve üst amirlerin de soruşturulması gerektiğine değindi.

SARRAF DAVASI KUMPASTIR

Başbakan Yardımcısı ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasının Türkiye'ye yönelik bir kumpas olduğunu söyledi. Bozdağ davaya ilişkin, "Siyasi bir davadır. Delillerin hiçbiri hukuki değil" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı davanın Türkiye'nin ekonomik ilişkilerine zarar vermeyi hedeflediğini belirtti. Bozdağ, "Türkiye'ye karşı iftiralarda bulunmaya zorluyorlar. Bu delilleri nasıl elde ettiniz. Bunlar oluşturulmuş mu yoksa gerçek mi? Biz çok net söylüyoruz: Bu Türkiye'ye yönelik yeni bir kumpastır" şeklinde konuştu.

İKİ YENİ KHK

Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nda yeni Kanun Hükmünde Kararname'nin değerlendirildiğini ve önümüzdeki günlerde iki yeni KHK'nın geleceğini söyledi. Bozdağ KHK'ların içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle; Bu, NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Kabul edilemez bir durumdur, açık bir had bilmezliktir.

Bu işin üzerinin örtülmemesi, örttürülmemesi gerektiğini de çok net şekilde ifade ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.