Hava Durumu

Brett McGurk Suriye'den paylaştığı skandal fotoğraflar

Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile Rakka operasyonunu sürdüren ABD'nin IŞİD'le mücadele özel temsilcisi McGurk, geçen haftaki YPG randevusundan fotoğrafları Twitter hesabından yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Brett McGurk Suriye'den paylaştığı skandal fotoğraflar

Geçtiğimiz hafta Ankara'da temaslarda bulunan ABD'nin IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, sosyal medya hesabından Rakkaçevresinden fotoğraflar paylaştı. McGurk Ankara ziyareti öncesi YPG'lilerle birlikteydi.

Özel temsilcici, yaşanan gelişmeleri göstermek için IŞİD'in elinden alınan yerlerin eski ve yeni fotoğraflarını peş peşe paylaştı. McGurk, altı hafta önce IŞİD' den temizlenen Tabka'da günlük yaşamın yavaş yavaş normale döndüğünü belirtiyor.

Sosyal medya hesabından bilgiler de veren McGurk, IŞİD sonrası Tabka'da insani yardımların bölgeye ulaştığı ve pazarlarda satışların başladığını aktardı. McGurk Rakka çevresindeki dört bölgeden eğitim almak için gelen 200 kişilik kalabalıkla biraraya geldiği kareyi de paylaştı.

Tabka Barajı'ndan da fotoğraflar paylaşan McGurk, 'Suriyeli mühendisler yeniden görev başında' notunu düştü.

IŞİD'le mücadele özel temsilcisi, daha önce de birçok kez Suriye'nin kuzeyinde benzer ziyaretler yapmıştı.

Bir önceki Başkan Barack Obama döneminde bu göreve getirilen McGurk, Ankara'nın yeni dönemde istemediği isimlerden biriydi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 18 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "ABD'nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk kesinlikle PKK ve YPG'ye net bir şekilde destek vermektedir. Bu kişinin değişmesinde de fayda vardır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.