Hava Durumu

Brezilya'dan şok fotoğraf! Hepsi çırılçıplak...

Natal'da 14 saat süren isyanda 26 mahkum can verdi, bazıları başı kesilmiş halde bulundu. Yeni yılın ilk iki haftasında ölenlerin sayısı 125'i buldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Brezilya'dan şok fotoğraf! Hepsi çırılçıplak...

Brezilya bir kez daha hapishane ayaklanmasıyla sarsıldı. Kuzeydoğudaki Natal eyaletinde çıkan isyan 14 saat boyunca sürdü.

Alcacuz cezaevinde rakip iki çete arasındaki kavgayla başlayan isyanda ölü sayısı sürekli arttı. Resmi yetkililer, ayaklanmada ölen 26 mahkumdan bazılarının başlarının kesilip atıldığını bildiriyor. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda, başları kesik çok sayıda cesedin cezaevi bahçesinde yan yana dizildiği görülüyor.

Adli kaynaklara göre de, birçok mahkumun da cesetleri parçalanmış halde.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, mahkumların çırılçıplak sıraya sokulduğu ve etrafında silahlı polislerin görüldüğü bir fotoğrafı dünyaya servis etti. Alcacuz'dan yansıyan video görüntülerinde de mahkumların çatılarda dolaştığı ve en az bir binadan gökyüzüne duman yükseldiği yer aldı.

Yerel medyaya yansıyan haberlerde, mahkumlar isyanı başlatmadan önce hapishanenin elektriğini kesti. Çete savaşına sahne olan cezaevinden çok sayıda yaralı mahkum hastaneye kaldırıldı.

Brezilya'da 2017 yılı cezaevi isyanlarıyla başladı. Amazon ormanları içindeki Manaus kenti ile kuzeydeki Venezuela sınırında yer alan Roraima eyaletindeki ayaklanmalarda yaklaşık 100 mahkum ölmüştü.

Brezilya'da cezaevlerinin çoğu suç örgütleri tarafından yönetiliyor. Aşırı kalabalık hapishanelerde kontrol çoğunlukla hükümette değil. Son isyanın çıktığı 620 kapasiteli Alcacuz'da 1000'den fazla mahkumun barındığı aktarılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.