Hava Durumu

Brunson Türkiye'den ayrılıyor!

Mahkemenin 3 yıl 1 ay, 15 gün hapis cezası vermesinin ardından tahliye yolu açılan ABD'li pastör Brunson'u almak üzere Amerika Birleşik Devletlerinden özel bir uçak Türkiye'ye geldi. Reuters Brunson'ın uçağa bindiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Brunson Türkiye'den ayrılıyor!

İzmir'de terör örgütü adına suç işlemek ve casusluk suçlamasıyla yargılanan ve 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verilerek tahliye yolu açılan ABD'li pastör Brunson'u almak üzere Amerika Birleşik Devletlerinden özel bir uçak Türkiye'ye geldiç

ADLİ KONTROL KISITLAMALARI KALDIRILDI VE SERBEST BIRAKILDI

ABD'li rahip Andrew Brunson'un yargılandığı davanın dördüncü duruşması İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görüldü. Duruşmada Andrew Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Brunson hakkındaki adli kontrol kısıtlamaları kaldırıldı ve ABD'li rahip serbest bırakıldı. Brunson için yurtdışına çıkış yasağı da getirilmedi.

Brunson'a verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük süre, Brunson'ın cezaevinde kaldığı süreye sayılacak ve ABD'li rahip bir kez daha cezaevine girmeyecek.

Savcının mütalaasının ardından söz hakkı verilen Andrew Brunson, "Masumum, Türkiye'yi seviyorum, beraatimi istiyorum" demişti.

TANIKLAR İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Bugün görülen duruşmada iddianamede yer alan tanıklar dinlendi. Tanıklardan üçünün Brunson aleyhinde verdiği ifadeleri değiştirdiği ifade edildi.

Tanıklar Brunson'u suçlayan eski ifadelerini değiştirerek iddialarından vazgeçtiler. Brunson'un avukatı ek savunma istemedi. Brunson da mahkemede, "Masumum, Türkiye'yi seviyorum, beraatimi istiyorum" dedi.

REUTERS DUYURDU

Reuters, Brunson'ın ABD'ye gitmek için uçakta olduğunu duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.